Kan ik naar de Australische ambassade gaan voor een toeristenvisum?

Ontdek hoe u online een Australisch visum kunt krijgen via het ETA-proces zonder naar de Australische ambassade te hoeven gaan.

e-visum Australië aanvragen!
Ambassade

Indien u van plan bent Australië in de nabije toekomst te bezoeken, dient u in het bezit te zijn van een geldig visum of een andere officiële toestemming tot verblijf. Maar is het nodig om naar de Australische ambassade te gaan om een toeristenvisum te krijgen? Dat is wat wij u in dit artikel willen voorstellen, met enige uitleg over de te volgen stappen en procedure om dit toeristenvisum te verkrijgen.

 

Moet ik nog steeds naar de Australische ambassade om een visum aan te vragen?

Ten eerste, het goede nieuws is dat als u Australië wilt bezoeken voor toeristische doeleinden, u niet per se naar de Australische ambassade of het consulaat in uw eigen land hoeft te gaan. Alles kan nu online worden gedaan via twee zeer efficiënte systemen, het eVisitor en het eTA.

Terwijl het in het verleden verplicht was om een visum persoonlijk aan te vragen bij het dichtstbijzijnde consulaat of de dichtstbijzijnde Australische ambassade, is het nu mogelijk geworden om een aanvraag per post in te dienen.

Vandaag is er een nog efficiënter en moderner systeem beschikbaar met de eVisitor, waarop wij hieronder nader zullen ingaan.

 

De eVisitor of de eTA: twee toeristenvisa voor Australië zonder naar een ambassade te gaan

Als u Australië wilt bezoeken voor toerisme of zaken, kunt u gebruik maken van een eVisitor visum of een eTA. Dit zijn twee soorten visa waarmee u op vakantie kunt gaan en het land kunt bezoeken, maar ook om een familielid te bezoeken of voor een kortlopende studie of opleiding. In werkelijkheid is er geen verschil tussen deze twee soorten toeristenvisa voor Australië, die dezelfde voorwaarden en dezelfde geldigheidsduur hebben. Het enige verschil is hier de nationaliteit van de aanvrager. Als u in de Europese Unie woont, is het eVisitors-systeem van toepassing.

Deze systemen, waarvoor geen reis naar of correspondentie met de Australische ambassade is vereist, kunnen online worden gebruikt voor alle inwoners van de EU en voor andere reizigers die in een van de landen wonen die bij het systeem zijn aangesloten.

Met het eVisitor visum of eTA voor Australië vermijdt u ook de hogere kosten voor ambassade of consulaat die een traditionele visumaanvraag met zich meebrengt. Deze twee systemen worden ook het meest gebruikt wanneer men voor zaken of toerisme naar Australië reist.

 

Hoe werkt de online visumaanvraagprocedure voor Australië?

Zoals u snel zult merken, is de procedure voor het aanvragen van een eVisitor visum voor Australië zeer eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is een online formulier invullen met uw persoonlijke gegevens en een paar eenvoudige vragen beantwoorden.

U moet dan online een aanvraagvergoeding betalen, met een creditcard of via Paypal. Een van de belangrijkste voordelen van dit systeem is dat u veel tijd zult besparen. Zodra u zich heeft geregistreerd, wordt uw aanvraag onmiddellijk behandeld en wordt u niet gevraagd een account aan te maken of een ingewikkelder procedure te volgen. Behalve uw paspoortnummer hoeft u geen documenten of bewijsstukken over te leggen.

Het antwoord op uw verzoek om een eVisitor voor Australië zal u dan per e-mail worden toegezonden op het adres dat u in het formulier hebt opgegeven. In het algemeen is het niet nodig om de eVisitor voor Australië die u hebt ontvangen af te drukken. Aangezien het om een elektronische reisvergunning gaat, zal deze automatisch en elektronisch aan uw paspoortnummer worden gekoppeld.

De eVisitor voor Australië kunt u afdrukken of downloaden naar uw mobiele telefoon of laptop. U moet er alleen voor zorgen dat u uw visum op papier of op een scherm kunt tonen wanneer u in het land aankomt.

De eVisitor wordt afgegeven voor een periode van één jaar en staat alleen een verblijf van minder dan 3 maanden in Australië toe. Als u van plan bent langer te blijven, moet u een visum aanvragen bij de Australische ambassade of het Australische consulaat.

 

Is het mogelijk om een noodvisum voor Australië te krijgen zonder naar een ambassade te gaan?

Hebt u dringend een visum nodig voor Australië en wilt u snel naar het land? In dat geval moet u weten dat sommige sites eVisitors voor noodgevallen aanbieden. De procedure is hier dezelfde als voor een standaardaanvraag en u hoeft alleen maar de optie spoedaanvraag te kiezen. Uiteraard kost dit u een extra vergoeding, die in rekening wordt gebracht door de dienstverlener, die op zijn beurt uw aanvraag onmiddellijk zal behandelen.

In de meeste gevallen zal een aanvraag voor een Australisch visum met spoed leiden tot een visum dat in minder dan een uur wordt afgegeven, hoewel dit niet kan worden gegarandeerd. De grondiger controles van eVisitor-aanvragen voor Australië betreffen momenteel immers één op twintig gevallen. Een dergelijke controle kan dus langer duren en de geadverteerde tijd met een paar dagen vertragen.

Daarom wordt sterk aangeraden om vooraf een toeristenvisum voor Australië aan te vragen door onverwijld het officiële online formulier in te vullen.

Wees gerust, u hoeft dit visum niet vlak voor uw vertrek aan te vragen, want het blijft geldig tot een jaar nadat het is toegekend. U kunt zelfs, indien u dat wenst, in deze periode verschillende bezoeken aan Australië brengen, op voorwaarde dat u uw paspoort niet hebt gewijzigd of dat uw situatie niet is veranderd.

 

Wanneer is het nodig om een visum aan te vragen bij de Australische ambassade?

Misschien wilt u ook weten hoe u een eVisitor kunt aanvragen. Maar voor u dat doet, herinneren wij u aan enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan om ervan te profiteren en vooral aan de situaties waarin u er niet van kunt profiteren:

  • U wilt vrijwilligerswerk doen dat normaal door een werknemer wordt gedaan
  • Je ondertekent een arbeidsovereenkomst in Australië
  • U verleent diensten aan Australische organisaties
  • U levert of verkoopt diensten of producten aan Australische consumenten
  • Je bent de Australische regering
  • U vormt een risico voor de veiligheid of de gezondheid van de burgers van dit land
  • U beschikt niet over de financiële middelen om uw verblijf en uw terugreis te betalen
e-visum Australië aanvragen!

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een visum voor Australië?

Het verkrijgen van een visum voor Australië is zeer eenvoudig. U kunt in een paar minuten online een eVisitor of eTA aanvragen. Met deze twee procedures kunt u over een officiële vergunning beschikken om voor toeristische of zakelijke doeleinden naar dit land te reizen, zonder dat u daarvoor naar de Australische ambassade of het Australische consulaat in uw land hoeft te reizen of dossiers en documenten hoeft op te sturen.

Hoe lang duurt het om een eTA-visum voor Australië te krijgen?

Om een eVisa voor Australië te verkrijgen via het eTA-systeem, kunt u 100% online een aanvraag indienen. Het zal minder dan 72 uur duren om de toestemming te krijgen. Het zal u per e-mail worden toegezonden op het adres dat u op het onlineformulier hebt opgegeven. Op sommige locaties is het ook mogelijk om tegen een extra vergoeding in minder dan een uur een noodvergunning te krijgen.

Moet ik een afspraak maken bij de Australische ambassade om een toeristenvisum te krijgen?

Hoewel voor sommige visa voor Australië een fysieke afspraak op een ambassade of consulaat vereist is, is het voor een toeristenvisum voor Australië niet nodig het land te bezoeken. U kunt online een eTA eVisa aanvragen zonder naar de ambassade of het consulaat te hoeven reizen en zonder bewijs of dossier naar de ambassade of het consulaat te hoeven sturen.