Vraag een eTA Australië aan voor het hele gezin

Vind informatie en advies over het verkrijgen van een eTA voor Australië voor u en uw gezin.

Vraag een groep eTA!

Voordat u met uw familie of vrienden naar Australië reist, wilt u misschien weten of u met een groepsaanvraag in één keer een eTA voor uzelf en alle begeleidende reizigers kunt krijgen. Laten we het antwoord op deze vraag samen met enkele verklaringen bekijken.

 

Wat is de eTA voor Australië?

De eTA, of "Electronic Travel Authority", is een elektronisch reisdocument waarmee reizigers Australië kunnen bezoeken voor toerisme of zaken. Burgers van bepaalde nationaliteiten kunnen de eTA online aanvragen en krijgen onmiddellijk antwoord. Burgers van andere landen moeten een aanvraag indienen bij de dichtstbijzijnde Australische ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat. 

De eTA is geldig voor een periode van 12 maanden en staat u toe om maximaal 3 maanden in Australië te verblijven bij elke binnenkomst. Als u een eTA voor Australië wilt verkrijgen, moet u de voorwaarden en vereisten op de website van de Australische regering raadplegen.

 

Kan ik als groep een eTA Australië aanvragen?

Ja, het is mogelijk om in Australië een eTA (Electronic Travel Authority) voor groepen aan te vragen. Dit betekent dat u voor meer dan één persoon tegelijk een aanvraag kunt indienen, maar dat u voor elke persoon een aparte aanvraag moet invullen. U kunt als groep online een aanvraag indienen via de website van de Australische regering of via een online aanvraagdienst van een derde partij. 

Als u online een aanvraag indient, ontvangt u een e-mailbevestiging voor elke persoon die deel uitmaakt van de groepsaanvraag. Als u er de voorkeur aan geeft uw aanvraag per post in te dienen, moet u voor elke persoon een aanvraagformulier invullen en dit samen naar het adres op het formulier sturen.

 

Wat is de procedure voor het aanvragen van een eTA voor Australië?

Hier volgen de stappen om online een eTA voor Australië voor groepen aan te vragen:

 • Ervoor zorgen dat alle leden van de groep voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor eTA. Burgers van sommige landen kunnen de eTA online aanvragen en krijgen onmiddellijk antwoord, terwijl burgers van andere landen een aanvraag moeten indienen bij de dichtstbijzijnde Australische ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat.
 • Ga naar de website van de Australische regering of van een provider zoals die welke wij op deze pagina aanbevelen om een eTA voor groepen aan te vragen.
 • Klik op de link "Groepsaanvraag" en volg de instructies om het online formulier in te vullen. U moet voor elk lid van de groep persoonlijke en reisgegevens verstrekken, alsmede een betalingswijze voor de kosten van de eTA.
 • Zodra u de aanvraag heeft ingediend, moet u een e-mailbevestiging ontvangen voor elk groepslid. Zorg ervoor dat u deze e-mails goed bewaart, want u moet ze bij aankomst in Australië aan de immigratiedienst voorleggen.

Als u gezinsleden, waaronder minderjarige kinderen, inschrijft, moet u wellicht ook aanvullende documentatie verstrekken. Als het kind alleen reist, moet u een reistoestemming overleggen die door beide ouders of de wettelijke voogd van het kind is ondertekend. Als het kind met een ouder of wettelijke voogd reist, hoeft u geen reistoestemming af te geven.

 

Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA voor Australië?

Om in aanmerking te komen voor een eTA (Electronic Travel Authority) voor Australië moet u aan de volgende eisen voldoen:

 • Onderdaan zijn van een van de landen die in aanmerking komen voor een eTA. Burgers van bepaalde nationaliteiten kunnen online een eTA aanvragen en krijgen onmiddellijk antwoord, terwijl burgers van andere landen een aanvraag moeten indienen bij de dichtstbijzijnde Australische ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat.
 • Een geldig paspoort hebben met een geldigheidsduur van meer dan 6 maanden vanaf de datum van aankomst in Australië.
 • Beschikken over voldoende financiële middelen om uw reis- en verblijfskosten in Australië te dekken.
 • Geen strafrechtelijke veroordelingen of strafblad hebben.
 • Geen overdraagbare ziekte of gezondheidstoestand hebben die een last voor de Australische gezondheidszorg zou zijn.
 • Kunnen aantonen dat u van plan bent Australië te verlaten vóór het einde van de geldigheidsduur van de eTA.
 • Niet onderworpen zijn aan een Australisch reisverbod.

Als u aan al deze voorwaarden voldoet, zou u in aanmerking moeten komen om een eTA voor Australië aan te vragen. Als u twijfelt of u in aanmerking komt, moet u de vereisten controleren op de website van de Australische regering of contact opnemen met de dichtstbijzijnde Australische ambassade of het Australische consulaat.

 

Wat zijn de kenmerken van de eTA voor reizen naar Australië?

De eTA (Electronic Travel Authority) is een elektronisch reisdocument waarmee reizigers Australië kunnen bezoeken voor toerisme of zaken. Maar deze reisorganisatie heeft enkele speciale kenmerken die u moet weten. Dit zijn de kenmerken van de eTA voor Australië:

 • De eTA is 12 maanden geldig vanaf de datum van afgifte. Dit betekent dat u Australië tijdens deze periode zo vaak als u wilt kunt binnenkomen en verlaten, maar dat u niet langer dan 3 maanden aan een stuk kunt blijven.
 • Het eTA is geldig voor reizen door de lucht of over zee. Als u per auto of bus reist, hebt u een reizigersvisum nodig.
 • De eTA is geen werkvisum. Als u in Australië wilt werken, moet u een geschikt werkvisum aanvragen.
 • Met de eTA kunt u niet in Australië studeren. Als u in Australië wilt studeren, moet u een studentenvisum aanvragen.
 • Met de eTA kunt u niet in Australië trouwen. Als u in Australië wilt trouwen, moet u een visum voor verloofden of een huwelijksvisum aanvragen.
 • De eTA is een elektronisch document en u hoeft het niet af te drukken. Bij aankomst in Australië hoeft u alleen maar uw geldige paspoort te tonen en de eTA wordt automatisch gecontroleerd door de immigratiedienst.

Als u een eTA voor Australië wilt verkrijgen, moet u de voorwaarden en vereisten controleren op de website van de Australische regering of bij uw dichtstbijzijnde Australische ambassade of consulaat.

Vraag een groep eTA!

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een groepsprijs te krijgen voor eTA Australië?

Het is niet mogelijk om een groepstarief te krijgen voor eTA (Electronic Travel Authority) in Australië. De kosten van een eTA zijn voor alle aanvragers gelijk, of ze nu alleen reizen of in een groep. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van de dienstverlener die u gebruikt om uw verblijfsvergunning aan te vragen. Daarom is het van essentieel belang een betrouwbare en kosteneffectieve site te gebruiken, zoals degene die wij hier aanbevelen.

Hoe lang duurt het om een eTA voor Australië te ontvangen?

De tijd die nodig is om een eTA (Electronic Travel Authority) aanvraag voor Australië te verwerken hangt af van uw nationaliteit en waar u de aanvraag indient. Als u onderdaan bent van een van de landen die in aanmerking komen voor een eTA en u online een aanvraag indient, zou u onmiddellijk of binnen enkele uren een antwoord moeten krijgen, met een maximum van 72 uur. Dit betekent dat u uw eTA binnen enkele minuten na uw aanvraag zou moeten ontvangen.

Is de eTA verplicht voor alle gezinsleden?

De eTA (Electronic Travel Authority) is verplicht voor alle gezinsleden die voor toerisme of zaken naar Australië willen reizen en die onderdaan zijn van een van de landen die voor de eTA in aanmerking komen. Dit betekent dat elk gezinslid een eigen eTA moet hebben om Australië binnen te komen. Ook kinderen moeten hun eigen eTA hebben, ook al staan ze in het paspoort van hun ouders.