Hoe vul ik het eTA/eVisitor-formulier voor Australië in?

Plant u uw volgende reis naar Australië en wilt u online een eTA- of eVisiteformulier invullen? Dit proces is 100% digitaal en duurt slechts enkele minuten als u weet hoe u het formulier correct moet invullen.

e-visum Australië aanvragen!
eTa/eVisitor-formulier

Maar hoe vul je dit formulier in het Nederland in en welke informatie heb je nodig om een aanvraag in te dienen? Dit is wat wij u voorstellen te ontdekken met onze stap-voor-stap gids, om de verschillende items van deze vragenlijst in te vullen en snel uw verblijfsvergunning voor Australië te verkrijgen zonder enige fout te maken.

De verschillende onderdelen van het ETA- of eVisitors-formulier voor Australië :

Allereerst, voordat u het aanvraagformulier voor een eTA of eVisitor voor Australië gaat invullen, moet u ervoor zorgen dat u uw paspoort en de paspoorten van de personen die u wilt registreren ook bij u heeft. U heeft de informatie in deze paspoorten nodig om de aanvraag in te vullen.

Hieronder vindt u de details van de verschillende delen van het formulier en de informatie die u moet invullen:

  • Contactgegevens: In het eerste deel van het eVisitor-aanvraagformulier voor Australië moet u uw contactgegevens invullen. Hier vindt de communicatie over uw visumaanvraag plaats. Dit omvat een telefoonnummer en een geldig e-mailadres.
  • Reisgegevens: In dit deel van het formulier moet u het doel van uw reis en uw verwachte aankomstdatum in Australië invullen. Als u uw exacte aankomstdatum nog niet weet, kunt u een geschatte datum opgeven. Vergeet ook niet de datum van uw volgende aankomst te vermelden als u meer dan één keer naar Australië wilt reizen met één eVisitor- of eTA-visum. Vergeet niet dat deze aankomstdata binnen de geldigheidsduur van uw vergunning moeten vallen. In dit deel moet u ook het doel van elke reis die u vanuit die bestemming maakt, invoeren.
  • Identiteits- en paspoortgegevens: Het derde deel van het eVisitor-aanvraagformulier betreft uw paspoort- en identiteitsgegevens. Vergeet niet de gegevens in uw paspoort zorgvuldig in te vullen. Een eenvoudige vergissing kan leiden tot een weigering door de Australische autoriteiten. Als u niet zeker weet hoe u een van deze punten moet beantwoorden, raadpleeg dan de aanwijzingen op het formulier. Vul hier ook uw volledige naam en geboortedatum in.
  • Reisgeschiedenis: In dit stadium van het formulier wordt u gevraagd enkele aanvullende gegevens in te vullen indien u een eerdere reis naar Australië heeft gemaakt. U zult met name worden gevraagd het visumverleningsnummer of visumlabelnummer in te vullen dat u op uw vorige visa aantreft. Als u in het verleden meermaals naar Australië bent gereisd en meer dan één visumnummer hebt, kunt u het gewenste nummer invoeren. Als u dit nummer niet kunt vinden, kunt u dit veld leeg laten. Dit kan echter leiden tot een kleine vertraging in de verwerking van uw aanvraag.
  • Basisvragen: In het laatste deel van het eVisitor- of eTA-aanvraagformulier voor Australië worden u enkele algemene vragen gesteld. Deze vragen dienen enkel om na te gaan of u voldoet aan de vereisten voor een eVisitor voor Australië. De eVisitor voor Australië krijgt u alleen als u al deze vragen eerlijk met "nee" kunt beantwoorden.

Aan het einde van het eVisitor-aanvraagformulier krijgt u ook de mogelijkheid om reizigers toe te voegen. Zo kunt u opnieuw aanvragen indienen voor reizigers die met u meereizen, zoals vrienden of familieleden. Er kunnen maximaal 10 reizigers tegelijk worden geregistreerd.

 

Wat te doen nadat het eVisitor-aanvraagformulier is ingevuld?

Zodra u uw formulier hebt ingevuld, verzoeken wij u alle antwoorden die u op de verschillende punten van het formulier hebt gegeven te controleren. Zorg ervoor dat u geen fouten hebt gemaakt, vooral met betrekking tot uw paspoortgegevens. Indien u onjuiste informatie aantreft, aarzel dan niet deze te wijzigen totdat het formulier correct is ingevuld.

Vervolgens valideert u uw aanvraag door op de desbetreffende knop te klikken.

U wordt dan doorgestuurd naar een betaalpagina waar u de eVisitor-kosten kunt betalen. Kies uw betaalmethode en klik op Volgende om naar de beveiligde online betaalomgeving te gaan.

Zodra de vergoeding is betaald, hoeft u alleen nog maar te wachten op uw eVisitor of eTA voor Australië. Vergeet niet dat u in de meeste gevallen slechts maximaal 5 dagen op dit visum hoeft te wachten. Het is ook mogelijk met spoed een eVisitor voor Australië te verkrijgen door het juiste vakje aan te kruisen en een extra vergoeding te betalen.

Uw visum voor Australië wordt u per e-mail toegezonden op het e-mailadres dat u in het Nederland formulier hebt opgegeven. In deze e-mail vindt u ook instructies voor het afdrukken van uw visum.

Wij raden u aan uw papieren visum voor Australië mee te nemen en het voor de duur van uw reis in uw handbagage te bewaren. U kunt het ook bewaren als een digitaal bestand op een van de apparaten die u meeneemt. Vergeet niet dat de eVisitor elektronisch aan uw biometrische of e-paspoort wordt gekoppeld, maar dat u deze bij steekproefsgewijze controles moet tonen.

e-visum Australië aanvragen!

Veelgestelde vragen

Welke documenten heb ik nodig om naar Australië te reizen?

Als u om toeristische of zakelijke redenen naar Australië wilt reizen, moet u een geldig paspoort hebben dat nog minstens zes maanden na uw vertrekdatum geldig is. Natuurlijk hebt u ook een officiële verblijfsvergunning nodig, zoals een eVisitor of eTA, of zelfs een visum als u niet in aanmerking komt voor deze elektronische aanvraag.

Waar vind ik een eVisitor-aanvraagformulier in het Nederland?

Veel sites waar u een eVisitor-aanvraagformulier kunt krijgen, bieden een formulier in het Engels aan. Het is echter mogelijk sites te vinden die een formulier in het Nederland aanbieden, zodat u de verschillende vragen beter kunt begrijpen en correct kunt beantwoorden. Dit is het geval voor de website van onze partner die een eVisitor-aanvraagformulier in het Nederland aanbiedt, met online hulp.

Hoe betaal ik mijn eVisitor- of eTA-aanvraag online?

Om het eVisitor- of eTA-aanvraagformulier voor Australië te valideren, moet u de kosten betalen die verbonden zijn aan de behandeling van deze aanvraag. De snelste manier om dit te doen is door een veilige betaalmethode te gebruiken, zoals een creditcard of een e-wallet. Betalingen per bankoverschrijving zijn ook toegestaan, maar kunnen de verwerking van uw aanvraag vertragen omdat ze meer tijd vergen. Het geld moet zijn geïnd voordat uw aanvraag in behandeling kan worden genomen.