De kosten van een visum om naar Australië te reizen

Wilt u de prijs weten van een visum voor Australië met de online procedure eVisitor of eTA? Ontdek alle informatie over deze prijs en de diensten die hij omvat.

e-visum Australië aanvragen!
Kosten van Australië visum

Wanneer u voor toerisme of zaken naar Australië reist, hebt u een verblijfsvergunning nodig, zoals een visum, een eVisitor of een ETA. Deze laatste twee oplossingen bieden het voordeel dat zij veel goedkoper zijn dan het traditionele visum en zijn toegankelijk voor veel reizigers die dit land willen bezoeken voor een periode van minder dan 3 maanden, d.w.z. 90 opeenvolgende dagen, en die verblijven in een van de landen die bij deze regelingen zijn aangesloten. Er zij aan herinnerd dat de eVisitor hoofdzakelijk betrekking heeft op onderdanen van de Europese Unie. De eTA is bedoeld voor andere nationaliteiten. In dit artikel zullen wij u alles vertellen over de prijs van dit online visum om u te helpen het beste budget voor uw reis samen te stellen.

 

Hoeveel kost een visum om naar Australië te reizen?

Zoals we zojuist hebben gezien, is, als de reis die u van plan bent naar Australië te maken aan bepaalde voorwaarden voldoet en u in Nederland of een ander EU-land woont, de eVisitor de gemakkelijkste, snelste en vooral goedkoopste manier om een verblijfsvergunning te krijgen.

De eVisitor-aanvraag gebeurt volledig online, wat kostbare tijd bespaart in vergelijking met de traditionele visumaanvraag die meerdere weken kan duren. De Australische overheid rekent geen kosten aan voor de verwerking van eVisitor-aanvragen, maar u moet wel een vergoeding betalen aan de dienstverlener via wie u de aanvraag indient voor de verificatie en de gegevensoverdracht.

De kosten die momenteel worden aangeboden door onze partnerserviceprovider zijn afhankelijk van het land waar je woont. Je kunt de prijs direct online simuleren.

 

Waarom moet ik een vergoeding betalen voor een eVisitor?

U vraagt zich misschien af waarom u deze vergoeding moet betalen als de Australische regering deze eVisitor-aanvragen gratis verwerkt. In feite wordt de vergoeding in rekening gebracht door de online tussenpersoon, de website via welke u uw aanvraag indient.

Deze sites bieden namelijk veel meer dan het verstrekken van een aanvraagformulier en zorgen voor de volledige verificatie van uw dossier en de overdracht ervan aan de bevoegde autoriteiten, zodat u alle kans maakt om dit kostbare reisdocument te verkrijgen.

De vergoedingen die door de aanvrager van het eVisitors eVisa worden betaald, worden dus gebruikt om de dienstverlener voor deze diensten te betalen. U krijgt ook hulp als u moeite hebt met het invullen van bepaalde onderdelen van het formulier.

 

Hoe worden de kosten voor de behandeling van een visum betaald?

De Australische visumleges moeten aan het einde van de aanvraagprocedure worden betaald, wanneer u het aanvraagformulier hebt ingevuld en alle antwoorden hebt gecontroleerd. Deze betaling is van essentieel belang, want zonder betaling kan uw aanvraag niet worden behandeld of doorgestuurd naar de Australische autoriteiten.

Er zijn verschillende veilige manieren om deze kosten te betalen, maar de snelste betaalmethode, die ervoor zorgt dat je op tijd autorisatie ontvangt, is natuurlijk per creditcard. In dit geval moet je er rekening mee houden dat de betaling wordt uitgevoerd in een beveiligde omgeving. Op sommige sites kun je ook betalen via Paypal of een bankoverschrijving.

Zodra u deze kosten hebt betaald, ontvangt u binnen 72 uur een antwoord op uw verzoek, rechtstreeks per e-mail op het adres dat u in het formulier hebt aangegeven.

 

Kan ik een korting of reductie krijgen op mijn visum voor Australië?

Als u gewend bent gereduceerde tarieven te vinden voor bepaalde diensten, bijvoorbeeld voor grote gezinnen of werklozen, moet u weten dat dit niet mogelijk is met de online-toepassing eVisitor.

In tegenstelling tot sommige onlinediensten worden bij de eVisitor-procedure dezelfde tarieven toegepast op alle reizigers, ongeacht hun aantal, sociale of gezinssituatie. Dus als u met meerdere personen reist, student bent of werkloos, zult u dezelfde kosten moeten betalen als andere reizigers die een dergelijke aanvraag indienen.

Het eVisitor-visum is ook verplicht voor alle gezinsleden, inclusief kinderen, zelfs als zij minderjarig zijn. De aanvraagprocedure zal echter gemakkelijker verlopen als u een aanvraag indient als groep voor uw hele gezin of voor u en de vrienden met wie u reist. U moet natuurlijk voor elke reiziger een formulier invullen en voor elk formulier een bedrag betalen, maar u kunt één globale betaling doen om het proces te versnellen, met slechts één kredietkaart.

Maar u bent hiertoe natuurlijk niet verplicht en u kunt elke reiziger vragen om zijn eigen visumkosten online te betalen.

 

Wordt de vordering geweigerd als de betaling door de bank wordt geweigerd?

Natuurlijk is het in sommige gevallen, vooral als uw bank creditcardbetalingen heeft geblokkeerd, mogelijk dat uw betaling wordt geweigerd en dat u de prijs van het visum voor Australië niet zult kunnen betalen. U wordt echter onmiddellijk op de hoogte gebracht van deze weigering en u kunt opnieuw proberen te betalen met een andere kredietkaart, bankoverschrijving of via een Paypal-account. U kunt ook contact opnemen met uw bank om de situatie te deblokkeren en uw kaart te deblokkeren zodat u de kosten kunt betalen.

Als u geen oplossing vindt voor dit betalingsprobleem, zullen de gegevens die u in het visumaanvraagformulier hebt ingevuld, helaas niet worden bewaard. U zult opnieuw moeten inloggen op de website van de aanbieder en het proces vanaf het begin moeten beginnen wanneer u kunt betalen. Controleer of er voldoende saldo op uw bankrekening staat en neem contact op met uw bank voordat u het online visumaanvraagformulier invult.

Zodra de betaling van de leges online is verricht, zou u uw visum binnen maximaal 72 uur per e-mail moeten ontvangen. Indien u echter vaststelt dat u de betaling niet binnen deze termijn hebt ontvangen, raden wij u aan na te gaan of de betaling van uw bankrekening is afgeschreven. Indien dit niet het geval is, is er waarschijnlijk een probleem op het ogenblik van de betaling en wordt u dringend aangeraden de procedure opnieuw te beginnen.

De creditcard die u gebruikt om de visumkosten te betalen, hoeft niet op naam van de aanvrager te staan. Het is dus mogelijk om bepaalde situaties te vermijden door de kaart van uw echtgenoot/echtgenote of een familielid te lenen, zodat u op tijd uw reisvergunning krijgt en uw reis naar Australië kunt voltooien.

 

Wat gebeurt er als de online visumaanvraag wordt geweigerd?

Als u de aanvraagkosten hebt betaald en uw online visumaanvraag is aanvaard en verwerkt, maar u bent geweigerd, kunt u nagaan of dit bedrag van uw rekening zal worden afgeschreven.

In werkelijkheid worden de kosten van de rekening afgeschreven voordat de aanvraag wordt verwerkt en wanneer deze wordt gevalideerd door de aanvrager. Het is daarom essentieel dat het bedrag van je rekening is afgeschreven voordat je aanvraag kan worden gecontroleerd en doorgestuurd.

Op sommige sites is het echter mogelijk deze kosten terugbetaald te krijgen als uw eVisitor of eTA wordt geweigerd. Deze terugbetaling zal geschieden op de bankrekening die voor de betaling werd gebruikt en zal afhangen van de reden van de weigering. Als de reden voor de weigering bijvoorbeeld onjuiste informatie is of de wens om de waarheid te verbergen bij het invullen van het formulier, krijgt u geen geld terug.

e-visum Australië aanvragen!

Veelgestelde vragen

Wat is het goedkoopste type visum voor Australië?

Als je naar Australië wilt reizen, heb je een visum nodig en heb je de keuze tussen de eVisitor of eTA, afhankelijk van je nationaliteit en het klassieke visum. Online eVisitor- en eTA-visa zijn natuurlijk goedkoper dan het traditionele visum, dat tot €350 kan kosten. Bij onze partner zijn de verwerkingskosten afhankelijk van het land waar je woont.

Welke betaalmethoden worden aanvaard voor online betalingen met visa?

Om de kosten voor uw eVisitor visum voor Australië te betalen, kunt u verschillende online betaalmethodes gebruiken. Het veiligst en snelst is natuurlijk de creditcard, maar u kunt ook, afhankelijk van de site en de voorstellen van de aanbieder, betalen via Paypal of bankoverschrijving of zelfs per cheque.

Zijn visumkosten voor Australië verplicht?

Als u een aanvraag indient via de officiële website van de Australische overheid, betaalt u geen kosten voor uw eVisa-aanvraag. U profiteert echter niet van de extra diensten die de dienstverleners aanbieden, zoals het controleren en valideren van uw bestand voordat het wordt overgedragen.