Vraag een eTA Canada aan voor het hele gezin

Wilt u een eTA Canada aanvragen voor het hele gezin? Zoek uit of dit mogelijk is en onder welke voorwaarden.

Vraag een groep eTA aan!

Canada is ongetwijfeld een droombestemming als u een gezinsreis met uw kinderen wilt organiseren. Als u echter vanuit Nederland of een ander EU-land reist, moet u weten dat u een wettelijke reisvergunning nodig hebt om naar Canada te reizen. Er is nu een vereenvoudigde elektronische reisvergunningprocedure voor Canada, eTA genaamd, die rechtstreeks online kan worden verkregen. Maar is het mogelijk om een eTA voor Canada voor groepen aan te vragen en hoe vraag je een eTA voor Canada aan voor het hele gezin? Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u een eTA kunt verkrijgen voor uzelf en de andere gezinsleden die u op uw reis vergezellen.

 

Wat is een eTA voor Canada?

Laten we eerst eens bekijken wat een eTA voor Canada is. De eTA is een rechtsinstrument dat enkele jaren geleden door de Canadese regering is ingevoerd om de procedures te vereenvoudigen voor reizigers uit bepaalde landen die familie of vrienden willen bezoeken of voor zaken naar Canada willen reizen.

Het doel van de eTA is dat u een reistoestemming voor Canada kunt krijgen zonder de traditionele visumaanvraagprocedure te doorlopen bij de Canadese ambassade of het consulaat in het land waar u woont. De aanvraag gebeurt uitsluitend online door een eenvoudig formulier in te vullen en bepaalde gegevens te verstrekken over uzelf, uw identiteit, uw woonplaats, de redenen voor uw reis en uw geldig elektronisch of biometrisch paspoortnummer.

De eTA is een procedure die beschikbaar is voor onderdanen van landen die een overeenkomst met Canada hebben ondertekend, waaronder Nederland, en voor alle andere EU-landen. Dankzij deze 100% online procedure is het mogelijk om in minder dan 72 uur, d.w.z. in minder dan 3 werkdagen, een eTA-toestemming te verkrijgen om naar Canada te reizen.

Zodra de eTA-autorisatie is verkregen, wordt deze elektronisch aan u bevestigd door middel van een e-mail. U hoeft deze toestemming niet af te drukken, want zij wordt elektronisch aan uw paspoort gehecht. Dit betekent dat u op reis alleen uw paspoort hoeft te tonen wanneer u aan boord van uw vlucht gaat en wanneer u aankomt op de Canadese luchthaven. De met de controle belaste immigratieambtenaren krijgen automatisch toegang tot uw verblijfsvergunning dankzij uw paspoortnummer.

 

Is het mogelijk om als gezin een eTA aan te vragen?

Of u nu met familie of vrienden reist, het is helaas niet mogelijk om via de officiële website van de Canadese regering een groepsaanvraagprocedure voor een eTA in te dienen.

De belangrijkste reden voor het ontbreken van gegroepeerde procedures voor eTA-aanvragen voor gezinnen is dat voor elke reiziger naar Canada een uniek en persoonlijk paspoortnummer moet worden verstrekt.

Het is echter mogelijk alle eTA's voor verschillende gezinsleden tegelijk aan te vragen op gespecialiseerde kwaliteitssites zoals de site die wij op deze pagina aanbevelen. U moet echter één formulier invullen voor elke reiziger, of het nu gaat om volwassenen of kinderen in het gezin.

Vergeet ook niet dat de eTA een verplichte vergunning is voor alle reizigers naar Canada, ook voor minderjarigen, ongeacht hun leeftijd.

 

Hoe vraagt u een eTA aan voor uzelf en uw gezinsleden?

Via de website van onze partner kunt u een groepsaanvraag doen voor gezinnen die een eTA voor Canada willen verkrijgen en het is ook mogelijk dat één gezinslid deze aanvraag doet voor alle andere leden.

Door naar de website van een aanbieder te gaan, kunt u dus de aanvragen invullen voor uzelf, uw echtgenoot of partner en uw kinderen. Wanneer u de formulieren voor uw kinderen of partner invult, hoeft u alleen maar op het formulier aan te geven dat u namens iemand anders een aanvraag indient. Op het formulier wordt u vervolgens gevraagd de relatie tussen u en de aanvragers aan te geven. Ten slotte moet u ook aangeven of u een ouder of wettelijke voogd bent van een minderjarige sollicitant.

Om deze aanvraag voor alle leden van uw gezin in te dienen, moet u uiteraard over alle gegevens beschikken die nodig zijn om elk van de formulieren in te vullen, met inbegrip van de paspoortnummers van de reizigers die u vergezellen.

Het is ook belangrijk om vóór uw reis na te gaan binnen welk tijdsbestek u de eTA zult aanvragen. Als u meerdere eTA's aanvraagt voor uzelf en uw gezinsleden, moet u alle aanvragen tegelijkertijd en op dezelfde dag indienen, zodat ze in hetzelfde tijdsbestek kunnen worden verwerkt.

Controleer ook vóór de dag van uw vertrek of alle aanvragen door de Canadese regering zijn verwerkt en goedgekeurd. Als een of meer van uw gezinsleden hun eTA niet op tijd hebben verkregen, kunnen zij u niet vergezellen op uw reis, ook niet als het om uw minderjarige kind gaat.

Tot slot, en na het invullen van de verschillende eTA-aanvraagformulieren voor u en elk van uw gezinsleden, moet u natuurlijk de verwerkings- en overschrijvingskosten voor uw aanvraag betalen met een kredietkaart of via Paypal.

Betaling van de leges is essentieel als u wilt dat uw aanvraag wordt verwerkt en uw eTA-aanvraag wordt goedgekeurd. U kunt natuurlijk één betaalmethode gebruiken, zoals één creditcard voor alle gezinsleden, door een globale betaling te doen.

Vraag een groep eTA aan!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een eTA voor het hele gezin voor Canada aanvragen?

Veel websites van dienstverleners geven tegenwoordig toegang tot een eTA-aanvraagformulier voor Canada. Op sommige van deze sites kunt u een vergunning aanvragen voor een lid van uw gezin, waarbij u aangeeft dat u een aanvraag indient voor een andere persoon. Dit is het geval met de site die wij op deze pagina aanbevelen.

Is de eTA voor Canada verplicht voor een minderjarig kind?

Er is geen eTA-vrijstelling voor minderjarigen, ongeacht hun leeftijd. Om als gezin naar Canada te reizen, moet u er dus voor zorgen dat u voor elk van uw kinderen een eTA hebt verkregen, zelfs voor baby's. Merk op dat elk kind ook een persoonlijk paspoort op zijn naam moet hebben.

Zijn er gereduceerde eTA-tarieven voor gezinnen?

De vergoeding die voor elke individuele eTA-aanvraag wordt betaald, of u nu alleen reist of met uw gezin, blijft dezelfde, ongeacht het aantal reizigers dat u aanmeldt. Het is dus niet mogelijk om bij het aanvragen van een eTA voor uw gezin van gereduceerde tarieven te profiteren.