Spoed Canada eTA-visum: procedure

Wil je snel naar Canada? Ontdek hoe u een spoedaanvraag voor een eTA-visum voor Canada indient.

eTA met spoed aanvragen!

Normaal gesproken is het organiseren van een reis naar Canada snel en gemakkelijk genoeg om je geen zorgen te hoeven maken over de tijd die nodig is om een eTA te verkrijgen. Een dergelijke eTA-aanvraagprocedure duurt immers meestal slechts 2 à 3 dagen. Als u echter met spoed naar Canada moet reizen, is het mogelijk om sneller een eTA te krijgen. Op deze pagina leggen we uit of het mogelijk is om met spoed een eTA-visum voor Canada te krijgen en wat de procedure is.

 

Is het mogelijk om met spoed een eTA-visum te krijgen?

Het is alleen op bepaalde websites mogelijk om een spoedbehandeling van uw eTA-visumaanvraag te krijgen. Niet alle websites die toegang geven tot het eTA-aanvraagformulier bieden deze mogelijkheid.

Wij hebben voor u een partner geselecteerd waarmee u een snellere behandeling van uw eTA-aanvraag kunt verkrijgen dankzij een specifieke aanvraag die spoedaanvraag wordt genoemd. Deze spoedaanvraag wordt aanbevolen als u een vlucht wilt nemen of bagage wilt inchecken op een vlucht naar Canada voor vertrek binnen 72 uur.

In dat geval is het mogelijk om, tegen betaling van bepaalde extra kosten, binnen 30 minuten een antwoord op uw verzoek te krijgen.

Dit tijdsbestek is echter niet noodzakelijkerwijs gegarandeerd en in bepaalde zeldzame gevallen kan de klassieke termijn van 72 uur worden toegepast. Er zij echter op gewezen dat de overgrote meerderheid van de spoedverzoeken binnen 20 tot 30 minuten na de validering van de procedure wordt verwerkt.

 

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een spoedaanvraag voor een eTA voor Canada?

Als u zich zorgen maakt over het bovenstaande en zo snel mogelijk een eTA wilt verkrijgen om naar Canada te reizen, kunt u via de link op deze pagina een partnersite vinden die dit soort spoedaanvragen aanbiedt.

De daarna te volgen procedure is precies dezelfde als voor het verkrijgen van een eTA op de traditionele manier, met één verschil.

Allereerst moet u natuurlijk het online eTA-aanvraagformulier openen. Zorg ervoor dat u een geldig paspoort hebt dat nog ten minste 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in het land, want op het formulier wordt naar het paspoortnummer gevraagd.

Vink gewoon het vakje "Spoed" of "Spoedaanvraag" aan op het formulier om te profiteren van deze snelle verwerking van uw aanvraag.

Natuurlijk moet u de vergoeding voor de dringende eTA-aanvraag voor Canada per creditcard betalen om de verwerking van de aanvraag te versnellen.

Zodra uw aanvraag als urgent is ingediend, wordt deze verwerkt zodra u het formulier hebt ingevuld en de betaling hebt verricht. De gemiddelde verwerkingstijd is ongeveer 20 minuten nadat deze stappen zijn voltooid.

Zodra uw e-visum is toegekend, ontvangt u een e-mailbevestiging. U hoeft deze eTA niet af te drukken en mee te nemen op reis, want hij wordt rechtstreeks elektronisch aan uw paspoort gehecht.

Vergeet echter niet het verkregen eTA-nummer in de bevestigingsmail te noteren voor het geval u daar bij het instappen om wordt gevraagd.

 

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een spoedaanvraag voor een eTA voor Canada?

Zoals we zojuist snel hebben gezien, wordt een spoedaanvraag voor een eTA onmiddellijk behandeld nadat u klaar bent met het invullen van het formulier en het betalen van de aanvraagkosten.

Zij zal derhalve bovenaan de lijst van door het Canadese goedkeuringssysteem behandelde aanvragen worden geplaatst. De enige keer dat deze behandelingstijd van 30 minuten kan worden verlengd, is wanneer een extra controle van uw dossier door een douanebeambte vereist is. In dit geval kan de vertraging op de meeste sites oplopen tot 72 uur.

 

Is het ook mogelijk om een klassiek spoedvisum voor Canada aan te vragen?

Net als bij de spoedprocedure voor een eTA is het ook mogelijk om sneller dan de normale termijnen een visum voor Canada te krijgen. Maar zelfs als u de optie spoedaanvraag kiest, duurt het nog minstens een paar dagen.

Als uw verblijf in Canada minder dan 6 maanden duurt, raden wij u daarom aan de eTA-procedure te gebruiken en niet de gewone visumprocedure. Met de normale behandelingstermijnen voor eTA-aanvragen kunt u deze vergunning om in Canada te verblijven in minder dan 72 uur verkrijgen en u kunt deze vergunning ook, zoals we zojuist hebben gezien, met spoed aanvragen en in minder dan een uur ontvangen.

Er zij echter op gewezen dat uw reis naar Canada, om in aanmerking te komen voor de elektronische eTA-procedure, alleen voor toeristische of zakelijke doeleinden mag dienen. Het zal niet mogelijk zijn een eTA te gebruiken om in Canada te studeren of te werken. De eTA-procedure is ook voorbehouden aan onderdanen van bepaalde landen die een overeenkomst met Canada hebben ondertekend, waaronder de meeste EU-landen.

eTA met spoed aanvragen!

Veelgestelde vragen

Is de prijs van een spoedeisende eTA hoger dan een standaard eTA?

Om uw eTA snel te verkrijgen, moet u natuurlijk een extra vergoeding betalen. Dankzij deze toeslag kunt u profiteren van een snelle en vrijwel onmiddellijke verwerking van uw aanvraag en krijgt u uw verblijfsvergunning per e-mail, in gemiddeld 30 minuten. De betaling van deze vergoeding is noodzakelijk om met de behandeling van uw aanvraag te beginnen.

Hoe kan de verwerking van een eTA-aanvraag voor Canada worden versneld?

Om ervoor te zorgen dat uw eTA-aanvraag tijdig wordt verwerkt en dat u uw reis naar Canada kunt voltooien, moet u in het algemeen bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. Allereerst, voordat u het formulier invult, moet u ervoor zorgen dat u uw reisdocumenten en het paspoort dat u gaat registreren bij u heeft. U moet er ook voor zorgen dat u geen fouten maakt bij het invullen van het online formulier.

Is een spoedaanvraag voor een eTA een garantie dat ik hem krijg?

Zelfs als u een dringende eTA aanvraagt door een extra vergoeding te betalen, garandeert dit niet dat u uw verblijfsvergunning in Canada krijgt. Als u namelijk niet voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de eTA of als u een fout maakt bij het invullen van het formulier, kan uw eTA worden geweigerd.