Hoeveel kost een eTA-visum voor Canada?

Wilt u weten hoeveel het kost om uw verblijf in Canada voor te bereiden? Zoek uit hoeveel het kost om online een eTA aan te vragen en wat de prijs is.

eTA Canada aanvragen
Wat kost de eTA Canada?

De prijs van een visum voor Canada is niet dezelfde als u kiest voor een eTA of een klassiek visum. Dankzij de eTA-regeling kunt u namelijk profiteren van een veel lager tarief voor het verkrijgen van een reisvergunning voor Canada. Het is dus belangrijk de juiste keuze te maken en, indien mogelijk en indien u voldoet aan de verschillende toelatingscriteria van dit nieuwe systeem, deze online aanvraag te verkiezen boven een traditionele visumaanvraag die u veel meer zal kosten en meer tijd in beslag zal nemen. In dit artikel leggen we uit wat de verschillende kosten zijn voor een traditioneel en een eTA-visum om naar Canada te reizen.

 

Hoeveel kost een reistoestemming voor Canada?

Om naar Canada te kunnen reizen, moet u een officiële verblijfsvergunning hebben. Met deze vergunning kunt u aan boord gaan van het vliegtuig dat u naar dit land zal brengen en bij aankomst de verschillende controles passeren. Vergeet niet dat het visum of eTA verplicht is om dit land binnen te komen, zelfs voor minderjarigen en zelfs voor een eenvoudige tussenstop of transit. Het is derhalve noodzakelijk deze formaliteit en procedure van tevoren te plannen en in de nodige begroting te voorzien.

De prijs van een reistoestemming voor Canada is niet dezelfde voor een traditioneel visum of een eTA. Het varieert ook naargelang de site en dus de dienstverlener via welke u uw aanvraag indient.

De eTA en het visum vereisen niet dezelfde stappen en hebben niet betrekking op dezelfde soorten reizigers. Hun prijs is ook zeer verschillend, zoals we hieronder zullen zien.

Hoewel de prijs van een eTA of online visumaanvraag ook varieert naargelang van de gebruikte website, moet u er rekening mee houden dat de Canadese overheid $7 tot $100 aan kosten aanrekent voor een eTA en $100 voor sommige visa.

 

Hoeveel kost een eTA voor Canada en wie kan er gebruik van maken?

Het eTA-systeem werd enkele jaren geleden door de Canadese regering ingevoerd om het proces te vereenvoudigen voor reizigers uit bepaalde landen die het land willen bezoeken. Het is een volledig elektronisch systeem waarmee in slechts enkele dagen en tegen veel lagere kosten een gelijkwaardig visum kan worden verkregen.

Het eTA is dus een soort gedematerialiseerd visum dat elektronisch aan uw paspoort is gekoppeld. Het is echter alleen onder bepaalde voorwaarden toegankelijk:

  • Verblijfsvereiste: aanvragers van een eTA moeten hun verblijfplaats hebben in een van de landen die bij de regeling zijn aangesloten. Dit is het geval voor alle landen van de Europese Unie en Zwitserland.
  • Vereiste verblijfsduur: De totale duur van het verblijf in Canada mag in geen geval meer dan 6 opeenvolgende maanden bedragen.
  • Vereiste inzake het doel van het verblijf: Ten slotte moet het doel van uw reis naar Canada uitsluitend toeristische of zakelijke reizen zijn.

Als u aan al deze voorwaarden voldoet, kunt u in een paar minuten online een aanvraag indienen door gewoon een formulier in te vullen. Dit is een snel proces en u zult binnen 72 uur een antwoord ontvangen. Eenmaal verkregen, is uw eTA 5 jaar geldig en kan dus voor meerdere verblijven worden gebruikt.

Doordat de eTA-aanvraag uitsluitend online wordt gedaan, kunnen de aanbieders die het aanbieden veel lagere kosten in rekening brengen dan voor een klassieke visumaanvraag. Met onze partner dienstverlener, kunt u een eTA visum verkrijgen voor slechts 49€ inclusief de 7 dollar voor de Canadese overheid. Het is mogelijk om alleen de 7 dollar te betalen die de regering vraagt via de officiële website, maar u zult niet kunnen profiteren van het vereenvoudigde Nederlandse formulier van onze partner, terugbetaling in geval van weigering, verificatie van gegevens voordat u uw aanvraag indient. Deze vergoedingen kunnen rechtstreeks online worden betaald, met een creditcard of via Paypal, zodat het proces nog sneller verloopt.

 

Hoeveel kost een gewoon visum voor Canada?

Als u niet in aanmerking komt voor de eTA-regeling en een regulier visum moet aanvragen, bijvoorbeeld als u langer dan 6 maanden in Canada wilt verblijven, om te werken of om te studeren, moet u contact opnemen met de Canadese ambassade in het land waar u woont.

Het aanvragen van een visum voor Canada zal uiteraard meer tijd in beslag nemen dan het aanvragen van een eTA, aangezien deze procedure verscheidene weken en soms zelfs maanden in beslag kan nemen. Het is daarom noodzakelijk ruim van tevoren een aanvraag in te dienen.

De procedure voor het aanvragen van een visum voor Canada vereist namelijk complexere documenten en soms zelfs een fysieke afspraak bij de ambassade of het consulaat. Gezien deze complexiteit is deze toepassing ook duurder.

De prijs van een klassiek visum voor Canada zal ook variëren volgens verschillende criteria. Gemiddeld moet u rekenen op ongeveer 100 Canadese dollar per reiziger. Het is ook mogelijk een prijs te krijgen voor een groepsaanvraag met een maximum van 500 Canadese dollar voor een gezin.

Er zij ook op gewezen dat er een extra vergoeding wordt gevraagd voor het nemen van vingerafdrukken.

In de afgelopen jaren zijn inderdaad extra vergoedingen voor biometrische gegevens gevraagd. Om op een paspoort een visum voor Canada aan te vragen, moet u niet alleen de aanvraagkosten betalen, maar in sommige gevallen ook uw vingerafdrukken afgeven om de aanvraag te vervolledigen.

Indien u Canada echter voor toerisme, studie of werk wenst te bezoeken voor minder dan 6 maanden, zal het niet verplicht zijn uw biometrische gegevens te verstrekken. Als u tussen 14 en 79 jaar oud bent, zijn deze gegevens echter verplicht. U betaalt een bijdrage van 85 Canadese dollar per persoon met een maximum van 170 dollar per gezin.

 

Hoeveel kost een eTA voor noodgevallen in Canada?

Ondanks de snelle verwerkingstijd van online eTA-aanvragen, moeten sommige reizigers soms met spoed naar Canada reizen. In dit geval bieden sommige sites dringende eTA's aan, omdat u deze optie kunt kiezen bij het invullen van uw aanvraag.

Met deze optie ontvangt u uw eTA per e-mail binnen enkele minuten en meestal binnen een uur. De ambtenaren die belast zijn met de controle van uw dossier zullen dit namelijk met voorrang doen. Uiteraard is er zelfs bij deze optie van expreslevering geen garantie dat u de eTA zult kunnen krijgen. Een haastig ingediende aanvraag kan immers, ook al komt het zelden voor, worden onderworpen aan nadere verificatie en aanvullende controles, met name indien de immigratiedienst vermoedens heeft over de oprechtheid van de in het formulier gegeven antwoorden.

Het spreekt voor zich dat het aanvragen van een eTA met spoed een betaalde optie is en u dus meer zal kosten dan een standaardaanvraag. De prijs van deze optie varieert eveneens naargelang de aanbieder.

 

Is het mogelijk om gratis naar Canada te reizen zonder visum of eTA?

Het is voor bepaalde reizigers alleen mogelijk om naar Canada te reizen zonder een eTA of visum nodig te hebben. Voorwaarde is dat u onderdaan bent van de Verenigde Staten, ongeacht het gebruikte vervoermiddel, of onderdaan van de Europese Unie of Australië indien u het land over land of over zee binnenkomt. Dit betekent dat als u te voet, per bus, boot of trein in het land aankomt, u geen visum nodig hebt, maar als u per vliegtuig reist, moet u een verblijfsvergunning laten zien.

 

Hoeveel kost het om de geldigheidsduur van een visum te verlengen?

Als u in Canada bent en uw verblijf voor zakelijke of toeristische doeleinden wilt verlengen, kunt u een aanvraag indienen om uw visum te verlengen.

Voor deze verlenging moet u echter hetzelfde tarief betalen als voor uw basisvisum. Deze verlenging moet vóór het einde van de geldigheidsduur van het visum worden aangevraagd.

Denk eraan dat het eTA de volledige duur van uw verblijf in Canada moet bestrijken. Indien dit niet het geval is en uw machtiging vervalt voor het einde van uw reis, zult u deze moeten verlengen. Er is geen verlenging voor dit type eTA, dus u zult opnieuw een aanvraag moeten indienen en hetzelfde bedrag moeten betalen als de eerste keer.

 

Kan ik de kosten voor de eTA-aanvraag terugkrijgen als ik geen visum krijg?

Sommige sites bieden hun klanten terugbetaling van de kosten voor de eTA-aanvraag in geval van weigering door de Canadese autoriteiten. Maar deze terugbetaling is uiteraard aan bepaalde voorwaarden onderworpen.

Afwijzingen van eTA's komen inderdaad zelden voor, maar zijn meestal te wijten aan de reisgeschiedenis van de aanvrager. Reizigers aan wie de toegang tot Canada reeds is geweigerd bij een eerdere visum- of eTA-aanvraag, lopen dus meer kans dat hun aanvraag opnieuw wordt afgewezen. Hetzelfde geldt voor personen die in Canada hebben gewoond en nog steeds officieel ingeschreven zijn. Restitutie is dus alleen mogelijk als de reden voor de weigering geen betrekking heeft op de afwijzing van eerdere aanvragen.

eTA Canada aanvragen

Veelgestelde vragen

Is het meer of minder duur om een eTA aan te vragen dan een visum?

Een eTA-aanvraag is een elektronische aanvraag voor toestemming om in Canada te verblijven, die zowel eenvoudiger als goedkoper is dan een visumaanvraag. Terwijl u voor een traditionele visumaanvraag minimaal 100 euro moet betalen, kost de eTA u slechts 7 Canadese dollar of 49 euro met een hulp- en verificatieservice. Dit is uiteraard een groot voordeel dat een aanvulling vormt op de andere voordelen van dit systeem, zoals het feit dat geen bewijsstukken behoeven te worden ingediend of dat tijd wordt bespaard dankzij een snelle aanvraag.

Wat zijn de kosten voor een eTA-visum?

De kosten die u moet betalen wanneer u online een eTA aanvraagt, kunnen in tweeën worden opgesplitst. Ten eerste is er het tarief van 7 dollar, de wettelijke vergoeding die de Canadese regering voor deze regeling int. Ten tweede is de rest van de vergoeding bestemd voor de verificatie en de behandeling van de aanvraag door de dienstverlener. Deze verschillen van plaats tot plaats. Het is mogelijk om alleen de $7 te betalen via de officiële website, maar u zult dan niet kunnen profiteren van de extra diensten.

Zijn er preferentiële of gereduceerde tarieven op uw eTA?

In tegenstelling tot het visum, dat groepstarieven biedt voor reizigers die als gezin naar Canada komen, biedt de eTA dergelijke voordelen niet. Voor elke reiziger zal immers het volledige bedrag moeten worden betaald. Er zij op gewezen dat minderjarige kinderen ook een eigen eTA nodig zullen hebben.