Wat zijn de documenten en inreisvoorwaarden om naar China te reizen?

Bereid je reis naar China met een gerust hart voor door onze gids te raadplegen over de voorwaarden en documenten die vereist zijn voor je verblijf.

Essentiƫle documenten*:
1
Geldig paspoort
2
Visum aanvragen voor China!
*De documenten die je moet overleggen kunnen verschillen afhankelijk van je nationaliteit.
Inreisvoorwaarden voor China

China is een veelzijdig land dat elk jaar grote aantallen toeristen aantrekt om zijn rijke cultuur, duizend jaar oude geschiedenis en gevarieerde landschappen te ontdekken. Om China binnen te komen, is het echter belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden en documenten die vereist zijn. Deze formaliteiten kunnen variëren afhankelijk van het type visum dat je aanvraagt en de duur van je geplande verblijf. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste informatie die je moet weten voor je naar China reist, om je reis te vergemakkelijken en problemen bij aankomst te vermijden.

 

Wat zijn de vereisten om China binnen te komen?

Voordat je naar China vertrekt, is het belangrijk om te controleren of je voldoet aan de vereisten voor het verkrijgen van een visum. Hier zijn de belangrijkste voorwaarden waar je op moet letten:

 • Geldigheid paspoort en visum: Je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na de datum van je geplande vertrek uit China. Je moet ook een visum aanvragen voordat je naar China reist. Er zijn verschillende soorten visa (toeristenvisum, zakenvisum, enz.) en je moet het visum kiezen dat het beste bij jouw situatie past.
 • Geldigheidsduur van paspoort en visum: De geldigheidsduur van het visum varieert naargelang het type visum dat wordt aangevraagd. Toeristische visa zijn 3, 6 of 12 maanden geldig, afhankelijk van de aanvraag. Het is belangrijk om de geldigheidsduur van je visum te controleren voordat je naar China reist, want het is niet mogelijk om je verblijf te verlengen als je eenmaal in China bent aangekomen.
 • Gezondheidsvereisten: Om China binnen te komen, moet je een vaccinatiebewijs tegen gele koorts kunnen tonen als je naar landen hebt gereisd waar deze ziekte voorkomt. Vaccinaties tegen hepatitis A en B, tyfus en hondsdolheid worden ook aanbevolen. Bepaalde visumtypes vereisen ook een medisch onderzoek voor vertrek.
 • Veiligheidsvoorwaarden: Als je bent veroordeeld voor een ernstig misdrijf of misdaad, kan je de toegang tot China worden geweigerd. Het is daarom belangrijk om een bewijs van strafblad voor te leggen bij het aanvragen van je visum.

Kortom, voordat je naar China vertrekt, is het belangrijk om te controleren of je voldoet aan alle vereisten voor het verkrijgen van een visum en het betreden van het Chinese grondgebied.

 

Welke documenten zijn vereist om China binnen te komen?

Naast de vereisten voor het verkrijgen van een visum, moeten bepaalde documenten worden verstrekt bij het aanvragen van een visum om China binnen te komen. Hier zijn de meest gevraagde documenten:

 • Visumaanvraagformulier: Je moet een visumaanvraagformulier invullen, dat online verkrijgbaar is of bij de Chinese ambassade in het land waar je woont. Het formulier moet zorgvuldig worden ingevuld en de informatie moet correct en nauwkeurig zijn.
 • Uitnodigingsbrief: Voor bepaalde soorten visa, met name zakenvisa, moet je een uitnodigingsbrief voorleggen van het bedrijf of de organisatie die je uitnodigt om naar China te komen. In deze brief moeten de aard van je bezoek en de duur van je verblijf in China worden vermeld.
 • Retour vliegticket: Je moet bewijzen dat je een retourticket hebt geboekt om China binnen te komen. Als je van plan bent om je verblijf in China te verlengen, moet je ook een bewijs overleggen dat je een uitreisticket hebt geboekt.
 • Bewijs van hotelreservering: Je moet ook bewijzen dat je accommodatie hebt geboekt voor je verblijf in China. Je kunt een bevestiging van de hotelreservering of een uitnodigingsbrief van de gastheer of gastvrouw die je in China zal verwelkomen, overleggen.
 • Bewijs van voldoende financiële middelen : Je moet bewijzen dat je voldoende financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden tijdens je verblijf in China. Dit kan worden aangetoond met bankafschriften of werkdocumenten.

 

Hoe krijg ik een e-visum of elektronisch visum voor China?

Het e-visum, ook bekend als elektronisch visum, is een praktische optie voor reizigers die China voor een kort verblijf willen bezoeken. Het e-visum is een elektronisch visum dat per e-mail wordt verzonden en kan worden gebruikt om China binnen te komen.

Het e-visum is een elektronische versie van het traditionele visum dat per e-mail wordt verzonden en kan worden gebruikt om China binnen te komen. De aanvraagprocedure verloopt volledig online en is daardoor eenvoudiger en sneller. Met het e-visum kunnen reizigers China voor maximaal 30 dagen binnenkomen voor toerisme, zaken of familie.

Het e-visum biedt een aantal voordelen ten opzichte van het traditionele visum, waaronder een vereenvoudigde aanvraagprocedure en de mogelijkheid om online een aanvraag in te dienen, zodat je niet naar de ambassade of het consulaat hoeft te gaan. Het e-visum is ook sneller te verkrijgen, wat vooral handig is als je snel op reis moet. Ten slotte is het e-visum goedkoper dan het traditionele visum.

Niet alle reizigers komen in aanmerking voor een e-visum. De voorwaarden om in aanmerking te komen variëren afhankelijk van het land waar je woont en de reden van je reis. Reizigers die China willen bezoeken om andere redenen dan toerisme, zakenreizen of familiebezoek komen niet in aanmerking voor het e-visum. Daarnaast komen reizigers die al een geldig Chinees visum hebben niet in aanmerking voor het e-visum.

De procedure voor het aanvragen van een e-visum is eenvoudig en kan online worden voltooid. Om een e-visum voor China te verkrijgen, moet je de onderstaande stappen volgen:

 • Controleer of je in aanmerking komt voor een e-visum.
 • Vul het online aanvraagformulier in en upload de vereiste documenten, zoals je paspoort, een pasfoto en een bewijs van hotelreservering.
 • Betaal de visumaanvraagkosten online.
 • Wacht op de bevestiging van je visumaanvraag.
 • Ontvang je elektronische visum per e-mail.

Tot slot is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden en documenten die nodig zijn om China binnen te komen om problemen bij aankomst te voorkomen. Reizigers moeten ervoor zorgen dat hun paspoort en visum geldig zijn voor de duur van hun verblijf en moeten ook voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsvereisten.

Ten slotte kan het e-visum een nuttige optie zijn om de visumaanvraagprocedure te vereenvoudigen voor reizigers die daarvoor in aanmerking komen. Het e-visum is sneller en goedkoper en kan online worden aangevraagd, zodat je niet naar de ambassade of het consulaat hoeft te gaan. Het is echter belangrijk om te controleren of je in aanmerking komt voordat je een aanvraag indient.

Visum aanvragen voor China!

Adeline HARMANT
Als webschrijver en globetrotter met een passie voor reizen en toerisme heb ik een grondige kennis opgedaan van de procedures die essentieel zijn voor reizigers. Ik help reizigers om alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn voor een geslaagde reis, vooral als het gaat om het online verkrijgen van een visum. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied wil ik je graag waardevolle adviezen geven om de wereld met een gerust hart te ontdekken.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gezondheidsvereisten om China binnen te komen?

Reizigers moeten een gezondheidsverklaring invullen voor ze aan boord gaan en bij aankomst in China. Afhankelijk van hun land van herkomst en reisroute kan van hen worden verlangd dat ze bij aankomst een medisch onderzoek ondergaan of een bewijs voorleggen van vaccinatie tegen bepaalde ziekten, zoals gele koorts. Reizigers die symptomen van besmettelijke ziekten vertonen, kunnen in quarantaine worden geplaatst.

Wat zijn de veiligheidsvereisten om China binnen te komen?

Reizigers moeten een uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen. Ze mogen ook geen voorwerpen meenemen die verboden zijn aan boord van vliegtuigen, zoals wapens, explosieven en gevaarlijke stoffen. Reizigers moeten ook de lokale wetten en gebruiken respecteren en geen gedrag vertonen dat als beledigend of illegaal kan worden beschouwd.

Hoe krijg ik een e-visum voor China?

Reizigers die in aanmerking komen, kunnen een e-visum voor China aanvragen door een online formulier in te vullen en de vereiste documenten te verstrekken, zoals een paspoort, pasfoto en reisbewijs. De aanvraagprocedure voor het e-visum is sneller en goedkoper dan de traditionele visumaanvraag. Niet alle reizigers komen echter in aanmerking voor een e-visum. Het is belangrijk om de voorwaarden te controleren voordat je een aanvraag indient.