Wat is de prijs van een toeristenvisum om naar China te reizen?

Hier vind je alle informatie over visumkosten voor China en tips om te besparen op je visumaanvraag.

Visum aanvragen voor China!
Kosten van het visum China

Als je van plan bent om naar China te reizen, is het belangrijk om te weten hoeveel een visum kost. Een visum is een verplicht document om China binnen te komen, of het nu voor toerisme, werk of studie is. Visumkosten kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de nationaliteit van de aanvrager, het type visum dat wordt aangevraagd en aanvullende consulaire diensten. Als je weet wat de kosten zijn voor het aanvragen van een visum, kun je je reis naar China beter plannen en onaangename verrassingen vermijden.

 

De kosten van verschillende soorten visa voor China:

Voordat we het hebben over visumkosten, is het belangrijk om te weten welke verschillende soorten visa er zijn voor China. De meest voorkomende soorten visa voor buitenlandse bezoekers zijn toeristenvisa, zakenvisa, studentenvisa en werkvisa. Elk van deze visa heeft zijn eigen criteria en aanvraagvereisten. Het is belangrijk om het juiste type visum te kiezen, afhankelijk van het doel van je reis naar China.

 

Hoeveel kost een standaardvisum voor China?

De kosten van een visum voor China variëren afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager. De kosten kunnen per land aanzienlijk verschillen. Een visum voor China kan bijvoorbeeld tot 140 euro kosten voor een Nederlander, terwijl het slechts 30 euro kan kosten voor een inwoner van een ander land. Het is daarom belangrijk om de visumkosten voor jouw nationaliteit te controleren voordat je een aanvraag indient.

De kosten van een visum voor China variëren ook afhankelijk van het type visum dat wordt aangevraagd. Visumkosten voor toeristenvisa zijn over het algemeen lager dan voor zaken- of werkvisa. Over het algemeen geldt: hoe complexer het type visum, hoe hoger de visumkosten. Zo kunnen de visumkosten voor een werkvisum in China oplopen tot meer dan 300 euro voor een Nederlander. Visumkosten voor meervoudige visa zijn ook hoger dan voor enkelvoudige visa.

Het is belangrijk om te weten dat de visumkosten kunnen veranderen en afhankelijk kunnen zijn van het huidige visumbeleid van China. Het is daarom belangrijk om de huidige visumkosten te controleren bij de Chinese ambassade of het consulaat voordat je een aanvraag indient.

 

Hoeveel kost een online visum voor China?

Er zijn nu particuliere websites die het je heel gemakkelijk maken om een visum aan te vragen en concurrerende kosten te betalen. Dit is het geval bij de dienstverlener die we op deze site aanbevelen.

Hier zijn de online prijzen voor toeristenvisa voor China:

  • Toeristenvisum voor één binnenkomst, geldig voor 90 dagen: de overheidskosten bedragen EUR 96,88 per aanvrager.
  • Toeristenvisum voor dubbele binnenkomst, geldig voor 6 maanden: de overheidskosten bedragen EUR 96,88 per aanvrager.
  • Meervoudig toeristenvisum geldig voor 1 jaar: de overheidskosten bedragen 135,63 euro per aanvrager.

Deze kosten zijn exclusief verwerkingskosten en moeten natuurlijk direct online worden betaald op het moment van je aanvraag en per creditcard om je aanvraag onmiddellijk te kunnen verwerken.

 

Wat zijn de extra kosten bij het aanvragen van een visum voor China?

Naast de visumkosten en de extra consulaire kosten zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een visum voor China. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het visumbureau of visumservicecentrum dat je gebruikt.

  • Verwerkingskosten voor visumaanvragen: de meeste visumbureaus of visumservicecentra brengen verwerkingskosten in rekening voor het verwerken van je visumaanvraag. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het bureau of centrum dat je gebruikt.
  • De kosten voor het opsturen of terugsturen van je paspoort: Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten voor het opsturen of terugsturen van je paspoort. Als je per post een visum aanvraagt, kan het zijn dat je verzendkosten moet betalen om je paspoort naar het visumbureau of visumservicecentrum te sturen. Ook als je je paspoort persoonlijk afhaalt, kan het zijn dat je portokosten moet betalen om je paspoort terug te sturen.
  • Vergoedingen voor pasfoto's en andere bijkomende kosten: Wanneer je een visum voor China aanvraagt, kunnen er andere bijkomende kosten zijn waarmee je rekening moet houden, zoals kosten voor pasfoto's of kosten voor het kopiëren van extra documenten. Het is belangrijk om bij het visumbureau of visumservicecentrum na te vragen welke extra kosten je eventueel moet betalen.

 

Tips en trucs om de prijs van een visum voor China te verlagen :

Om geld te besparen op je visumaanvraag voor China, volgen hier een paar eenvoudige tips:

  • Anticiperen op de visumaanvraag: Een van de beste tips om je visumkosten voor China te verlagen, is anticiperen op je visumaanvraag. Als je je visum op het laatste moment aanvraagt, kan het zijn dat je extra moet betalen voor een spoedaanvraag. Door te anticiperen op je visumaanvraag kun je deze extra kosten vermijden.
  • Kies voor een visum voor meerdere binnenkomsten: Als je van plan bent om meerdere keren per jaar naar China te reizen, kan het voordeliger zijn om een visum voor meerdere binnenkomsten aan te vragen dan een visum voor één binnenkomst. Hoewel de kosten voor een meervoudig visum over het algemeen hoger zijn, kan het je geld besparen op langetermijnvisumkosten.
  • Gebruik een website van een dienstverlener: Door gebruik te maken van de diensten van een particuliere dienstverlener kunt u profiteren van hulp bij het invullen van het formulier en zo fouten die tot weigering kunnen leiden zoveel mogelijk vermijden.

Uiteindelijk hangt de prijs van een visum voor China af van het type visum dat je aanvraagt, het aantal binnenkomsten en de plaats die je bezoekt.

Visum aanvragen voor China!

Adeline HARMANT
Als webschrijver en globetrotter met een passie voor reizen en toerisme heb ik een grondige kennis opgedaan van de procedures die essentieel zijn voor reizigers. Ik help reizigers om alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn voor een geslaagde reis, vooral als het gaat om het online verkrijgen van een visum. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied wil ik je graag waardevolle adviezen geven om de wereld met een gerust hart te ontdekken.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een toeristenvisum voor China?

De prijs van een toeristenvisum voor China varieert afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager en het type visum dat wordt aangevraagd. Voor een enkelvoudig toeristenvisum dat 90 dagen geldig is, bedragen de overheidskosten €96,88 per aanvrager. Voor een meervoudig toeristenvisum met een geldigheidsduur van een jaar bedragen de overheidskosten € 135,63 per aanvrager. Het is belangrijk om te weten dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het verwerken van de visumaanvraag, het opsturen of terugsturen van het paspoort, pasfoto's en andere gerelateerde kosten.

Hoeveel kost een zakenvisum voor China?

De prijs van een zakenvisum voor China hangt af van het type visum dat wordt aangevraagd en de nationaliteit van de aanvrager. Voor een enkelvoudig zakenvisum dat 90 dagen geldig is, bedragen de overheidskosten €96,88 per aanvrager. Voor een zakenvisum voor meerdere binnenkomsten dat een jaar geldig is, bedragen de overheidskosten € 135,63 per aanvrager. Net als bij het toeristenvisum kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor het verwerken van de visumaanvraag, het opsturen of terugsturen van het paspoort, pasfoto's en andere bijkomende kosten.

Hoe betaal ik mijn visum voor China online?

Voordat je je visumaanvraag indient, is het belangrijk om na te gaan welke betalingsmethoden worden aanvaard door het consulaat of de ambassade in kwestie. De geaccepteerde betalingsmethoden verschillen van consulaat tot consulaat, maar over het algemeen worden kredietkaarten en bankoverschrijvingen het meest geaccepteerd.