Soorten visa voor China: Eenmalige, dubbele of meerdere inreizen

Visum nodig voor China? Ontdek alles over de beschikbare visumtypes en het aantal mogelijke binnenkomsten.

Visum aanvragen voor China!
Soorten visa voor China

Reizen naar China kan een ongelooflijke en lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om je van tevoren goed voor te bereiden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Het juiste type visum is essentieel om China zonder problemen binnen te komen en te verlaten. Het is ook belangrijk om de verschillende soorten visa te begrijpen, omdat dit invloed kan hebben op de lengte en flexibiliteit van je reis naar China. Op deze pagina leiden we je door de verschillende soorten Chinese visa en het aantal inreizen, zodat je weloverwogen kunt beslissen welk type visum het beste is voor jouw reis.

 

De verschillende soorten visa voor China :

Als je van plan bent om naar China te reizen, is het belangrijk om de verschillende soorten visa te begrijpen, zodat je het visum kunt kiezen dat het beste bij je reis past. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van elk type visum dat beschikbaar is voor China:

 • Toeristenvisum: Dit type visum is bedoeld voor mensen die voor toeristische doeleinden naar China willen reizen. Het is maximaal 90 dagen geldig en staat één of twee binnenkomsten toe.
 • Zakelijk visum: Dit type visum is bedoeld voor mensen die om zakelijke redenen naar China willen reizen. Het is maximaal 90 dagen geldig en staat één, twee of meer binnenkomsten toe.
 • Studentenvisum : Dit type visum is bedoeld voor studenten die in China willen studeren. Het is maximaal één jaar geldig en staat één of twee binnenkomsten toe.
 • Doorreisvisum: Dit type visum is bedoeld voor mensen die op doorreis zijn door China op weg naar een ander land. Het is maximaal 7 dagen geldig en laat één inreis toe.
 • Werkvisum: Dit type visum is bedoeld voor mensen die in China willen werken. Het is maximaal één jaar geldig en staat één of meerdere binnenkomsten toe.

Om het meest geschikte type visum voor je reis naar China te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met het doel van je reis, de duur van je verblijf en het aantal inreizen dat je nodig hebt. In de volgende paragrafen geven we je praktisch advies om een weloverwogen beslissing te nemen over het soort visum dat het meest geschikt is voor jouw reis.

 

Het aantal vermeldingen voor de verschillende soorten Chinese visa :

Het aantal inreizen voor Chinese visa hangt af van het type visum. De verschillende soorten visa voor China zijn toeristenvisa, zakenvisa, studentenvisa, familievisa en transitvisa.

 • Toeristenvisa worden vaak afgegeven voor 30 tot 90 dagen en staan één of meerdere binnenkomsten toe. Het aantal toegestane binnenkomsten hangt af van de specifieke vereisten van het land van herkomst van de visumaanvrager.
 • Zakelijke visa worden meestal afgegeven voor 30 tot 90 dagen en staan één of meerdere binnenkomsten toe. Mensen die om zakelijke redenen vaak moeten reizen, kunnen een meervoudig visum aanvragen voor maximaal twee jaar.
 • Het studentenvisum wordt afgegeven aan studenten die voor langere tijd in China willen studeren. Dit type visum staat één of meerdere binnenkomsten toe, afhankelijk van de behoeften van de student.
 • Familievisa worden afgegeven aan buitenlanders die familieleden in China hebben. Dit type visum staat één of meerdere binnenkomsten toe, afhankelijk van de behoeften van de familie.
 • Transitvisa worden afgegeven aan reizigers die door China reizen op weg naar een ander land. Dit type visum staat één of twee binnenkomsten toe, afhankelijk van de reisplannen van de aanvrager.

Het is belangrijk om op te merken dat visumaanvragers het gewenste aantal binnenkomsten moeten specificeren bij het invullen van hun visumaanvraag en dat het aantal toegestane binnenkomsten afhangt van de specifieke vereisten van elk type visum en elk land van herkomst van de visumaanvrager.

 

Hoe een visum voor China aanvragen :

Het aanvragen van een visum voor China lijkt misschien een ingewikkeld proces, maar met de juiste voorbereiding en informatie kan het een snelle en gemakkelijke ervaring zijn. Hier zijn de stappen die je moet volgen bij het aanvragen van een visum voor China:

 • Bepaal het type visum dat je nodig hebt: Voordat je aan je visumaanvraag begint, moet je bepalen welk type visum je nodig hebt voor je reis naar China. Zoals hierboven uitgelegd, zijn er verschillende soorten visa beschikbaar voor China: toeristenvisa, zakenvisa, studentenvisa enzovoort. Je keuze hangt af van het doel van je reis.
 • Bereid de nodige documenten voor: Om een visum voor China aan te vragen, moet je de nodige documenten voorbereiden, die kunnen verschillen afhankelijk van het soort visum. De meest voorkomende documenten zijn echter je paspoort, een pasfoto, een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier, een uitnodigingsbrief van de organisatie in China, je retourticket en een bewijs van hotelreservering.
 • Je visumaanvraag indienen: Je kunt je visumaanvraag voor China rechtstreeks online indienen via een gespecialiseerde site, zoals de site die we op deze website aanbevelen. Het is aanbevolen om je aanvraag minstens een maand voor je reis in te dienen, zodat je genoeg tijd hebt om je aanvraag te verwerken.
 • Wacht op antwoord op je visumaanvraag: De verwerkingstijd voor een visumaanvraag voor China kan variëren afhankelijk van het soort visum en de tijd van het jaar. Over het algemeen duurt de verwerking echter een paar dagen voor een toeristenvisum. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het visum in je paspoort of elektronisch. Als je aanvraag wordt geweigerd, ontvang je bericht over de redenen van weigering.

Kortom, inzicht in de verschillende soorten visa en het aantal beschikbare binnenkomsten is essentieel voor het plannen van een probleemloze reis naar China. Als je deze praktische tips volgt, haal je het meeste uit je reis naar China.

Visum aanvragen voor China!

Adeline HARMANT
Als webschrijver en globetrotter met een passie voor reizen en toerisme heb ik een grondige kennis opgedaan van de procedures die essentieel zijn voor reizigers. Ik help reizigers om alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn voor een geslaagde reis, vooral als het gaat om het online verkrijgen van een visum. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied wil ik je graag waardevolle adviezen geven om de wereld met een gerust hart te ontdekken.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillende soorten visa voor China?

Er zijn verschillende soorten visa voor China, waaronder toeristen-, zaken-, studenten-, werk- en doorreisvisa. Elk type visum is bedoeld voor verschillende doeleinden en heeft zijn eigen specifieke vereisten.

Hoe werkt het meervoudig toeristenvisum voor China?

Met het meervoudig toeristenvisum voor China kunnen reizigers meerdere keren naar China terugkeren tijdens de geldigheidsduur van hun visum. Reizigers die China meerdere keren in hetzelfde jaar willen bezoeken kunnen gebruik maken van deze optie, en om dit type visum te verkrijgen is het nodig om een visumaanvraagformulier in te vullen en alle vereiste documenten te verstrekken. Over het algemeen is een meervoudig toeristenvisum voor China geldig voor een periode van 6 maanden tot een jaar, met een maximaal verblijf van 30 dagen voor elke binnenkomst.

Hoe vraag ik een visum aan voor China?

Om een visum voor China aan te vragen, moet je contact opnemen met de dichtstbijzijnde Chinese ambassade of het dichtstbijzijnde Chinese consulaat. Je moet een visumaanvraagformulier invullen, een pasfoto en de bewijsstukken die vereist zijn voor jouw type visum meesturen. Zorg ervoor dat je de instructies voor het aanvragen van een visum zorgvuldig volgt en ruim de tijd neemt om je aanvraag te verwerken.