Zakelijk visum voor China: Prijzen en specifieke voorwaarden

Heb je een zakelijk visum voor China nodig? Raadpleeg onze gids voor informatie over het verkrijgen van een visum en de kosten.

Een zakelijk visum aanvragen!
Zakelijk visum China

China is een populaire bestemming voor zaken. Als je om zakelijke redenen naar China moet reizen, heb je een zakelijke visa nodig om China binnen te komen. Het aanvragen van een visum voor China kan echter complex en tijdrovend zijn, waardoor het voorbereiden van je visumaanvraag essentieel is om vertragingen en fouten te voorkomen. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over het verkrijgen van een zakenvisum voor China, inclusief de beschikbare visumtypes, de vereiste documenten, de aanvraagprocedure en nuttige tips voor een succesvolle aanvraag.

 

Wat zijn de verschillende soorten zakelijke visa voor China?

Er zijn verschillende soorten zakelijke visa voor China, elk met hun eigen voorwaarden en geldigheidsduur. Hier zijn de belangrijkste soorten zakenvisa voor China:

 • F-visum: Visum voor niet-commerciële bezoeken, zoals conferenties, fabrieksbezoeken, culturele uitwisselingen, studies en stages. Dit type visum is over het algemeen 3 tot 6 maanden geldig en de toegestane verblijfsduur is 30 tot 90 dagen.
 • M-visum: visum voor zakelijke bezoeken, zoals handelsonderhandelingen, handelsbeurzen en tentoonstellingen, ondertekening van contracten, zakenreizen, enz. Dit type visum is over het algemeen 6 tot 12 maanden geldig en de toegestane verblijfsduur is 30 tot 90 dagen.
 • Z-visum: Visum voor buitenlandse werknemers die naar China reizen om voor een Chinees bedrijf te werken. Dit visum vereist een uitnodiging van de Chinese werkgever en is over het algemeen een jaar geldig, met een verblijf van maximaal 90 dagen.
 • R-visum: Visum voor hooggekwalificeerde buitenlandse werknemers die door een Chinees bedrijf worden uitgenodigd om aan specifieke projecten te werken. Dit type visum is 180 dagen geldig en staat meerdere verblijven van maximaal 90 dagen toe.

Het is belangrijk om na te gaan welk type visum je nodig hebt voor je zakenreis naar China en om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de vereisten om in aanmerking te komen voor dit type visum.

 

Documenten die nodig zijn om een zakelijk visum voor China aanvragen

Om een zakelijke visa voor China te verkrijgen, is het belangrijk om de documenten te verstrekken die vereist zijn voor de visumaanvraag. Hier zijn de documenten die vaak nodig zijn voor een zakelijke visumaanvraag voor China:

 • Paspoort en geldigheid: Je moet je originele paspoort overleggen, dat nog minstens zes maanden geldig moet zijn vanaf de datum waarop je China binnenkomt. Het paspoort moet ook ten minste één lege pagina voor het visum bevatten.
 • Uitnodigingsbrief of andere vereiste documenten: Afhankelijk van het type visum dat je aanvraagt, moet je misschien een uitnodigingsbrief van een Chinees bedrijf, een aanstellingsbrief van je bedrijf, een brief van je werkgever, een bewijs van hotelreservering of een reisroute voorleggen.
 • Visumaanvraagformulier: Je moet een visumaanvraagformulier invullen, dat beschikbaar is op de website van het Chinese consulaat of de Chinese ambassade in jouw land of op de website van een dienstverlener. Het is belangrijk dat je het formulier nauwkeurig en volledig invult.
 • Pasfoto: Je moet een recente pasfoto, in kleur, op een witte achtergrond, met een specifieke grootte en vorm meesturen.
 • Bewijs van reis: Je moet een bewijs van je reis overleggen, zoals een reservering van een retourticket of een bewijs van je reisroute in China.

 

De online aanvraagprocedure voor een zakelijk visum voor China

Je kunt online een zakelijke visa voor China aanvragen. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

 • Ga naar de website van het Chinese visumaanvraagcentrum en maak een online account aan.
 • Vul het aanvraagformulier voor een zakelijke visa voor China in. Zorg ervoor dat je alle gevraagde informatie verstrekt en upload alle vereiste documenten.
 • Betaal de verwerkingskosten voor de zakelijke visumaanvraag online met een creditcard of een online bankrekening.
 • Maak een afspraak om je originele documenten en vingerafdrukken en een pasfoto af te geven bij het dichtstbijzijnde visumaanvraagcentrum. Je kunt er ook voor kiezen om je documenten tegen een extra vergoeding rechtstreeks op het adres van je keuze te laten bezorgen.
 • Volg de status van uw aanvraag voor een zakelijke visa voor China online. Je ontvangt een melding per e-mail of sms wanneer je visum klaar is om opgehaald te worden.

Het is belangrijk om te weten dat de verwerkingstijd voor een zakelijke visumaanvraag voor China kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de tijd van het jaar en het type visum dat wordt aangevraagd. Over het algemeen kan de verwerking tussen de vier en tien werkdagen duren.

 

Ons advies voor het verkrijgen van een zakelijk visum voor China

Hier zijn een paar tips om gemakkelijker een zakelijk visum voor China te krijgen:

 • Bereid alle benodigde documenten van tevoren voor en zorg ervoor dat ze in goede staat zijn.
 • Wees nauwkeurig en consistent in de informatie die je verstrekt op het aanvraagformulier voor een zakenvisum voor China.
 • Vermijd het indienen van frauduleuze of vervalste documenten. Dit kan leiden tot weigering van je visumaanvraag of andere juridische gevolgen.
 • Trek voldoende tijd uit voor de visumaanvraag en laat alles niet op het laatste moment liggen.
 • Overweeg om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het verkrijgen van visa als je het proces van het aanvragen van een zakelijke visa voor China te ingewikkeld of stressvol vindt.

Als je deze tips volgt, kun je je kansen vergroten om zonder problemen een zakelijke visa voor China te krijgen.

De verschillende stappen voor het online aanvragen van een zakenvisum moeten nauwgezet worden nageleefd en de nodige documenten moeten correct worden ingevuld en ingediend. Het is belangrijk om de voorwaarden en geldigheidsduur van elk type visum te begrijpen en op de hoogte te blijven van wijzigingen in het visumbeleid van China.

Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk een visum aan te vragen om vertragingen te voorkomen, aangezien de verwerkingstijd per aanvraag kan verschillen.

Een zakelijk visum aanvragen!

Adeline HARMANT
Als webschrijver en globetrotter met een passie voor reizen en toerisme heb ik een grondige kennis opgedaan van de procedures die essentieel zijn voor reizigers. Ik help reizigers om alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn voor een geslaagde reis, vooral als het gaat om het online verkrijgen van een visum. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied wil ik je graag waardevolle adviezen geven om de wereld met een gerust hart te ontdekken.

 

Veelgestelde vragen

Welke documenten heb ik nodig om een zakelijke visa voor China te verkrijgen?

Om een zakelijke visa voor China te verkrijgen, heb je een geldig paspoort, een uitnodigingsbrief van je Chinese partnerbedrijf, een ingevuld visumaanvraagformulier, een recente pasfoto en een reisbewijs (vliegticket of vervoersreservering) nodig. Afhankelijk van je beroepssituatie kunnen andere documenten vereist zijn, zoals een werkcertificaat of een bewijs van strafblad.

Hoeveel kost een zakelijke visa voor China?

Visumkosten variëren afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager en het type visum dat wordt aangevraagd. Over het algemeen bedragen de kosten voor een zakelijke visa voor China ongeveer € 100 voor Nederlanders. De leges kunnen echter hoger zijn afhankelijk van de duur van het verblijf of de snelheid waarmee de aanvraag wordt verwerkt. Het is belangrijk om de actuele visumtarieven te controleren voordat je een aanvraag indient.

Hoe lang duurt het om een zakelijke visa voor China te verkrijgen?

De verwerkingstijd voor het verkrijgen van een zakelijke visa voor China varieert afhankelijk van het type visum dat wordt aangevraagd en waar de aanvraag wordt ingediend. Over het algemeen duurt het ongeveer 4-5 werkdagen voor de standaardverwerking, maar het is ook mogelijk om tegen een extra vergoeding een spoedvisum aan te vragen. Het is belangrijk om rekening te houden met de verwerkingstijden bij het plannen van je reis naar China.