Is het mogelijk om ter plaatse een Egyptisch visum te krijgen?

Wanneer u naar Egypte reist, is het verplicht een visum aan te vragen. Er is echter een verschil tussen het klassieke visum, het e-visum en het visum bij aankomst. Het is inderdaad mogelijk een visum te verkrijgen aan de Egyptische grens, bij aankomst in het land. Maar zoals we hier samen zullen zien, is de aanvraag van een visum bij aankomst verre van de handigste en eenvoudigste en verdient het de voorkeur om voor vertrek een e-visumprocedure te doorlopen.

Visum aanvragen voor Egypte!
Visum Egypte ter plaatse

Is het mogelijk om een visum te krijgen bij aankomst in Egypte?

Het is dus al vele jaren mogelijk om bij aankomst in het land een Egyptisch visum te krijgen. Deze procedure verloopt via een van de immigratiebalies op de luchthaven. U moet erheen gaan en in een soms lange rij wachten om de visumsticker te kopen op vertoon van uw paspoort en twee identiteitsfoto's.

Dit visum bij aankomst is echter aan bepaalde voorwaarden onderworpen. U dient ingezetene te zijn van een van de toegestane landen en in het bezit te zijn van een paspoort dat langer dan 6 maanden geldig is.

Ter plaatse moeten de aanvraag- en visumkosten contant worden betaald, aangezien kredietkaarten niet worden aanvaard. Als u deze optie overweegt, zorg er dan voor dat u het exacte bedrag begroot.

U moet er ook rekening mee houden dat het ter plaatse verkregen visum slechts geldig is voor één binnenkomst in het land en voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

 

Voor welke landen kunnen ingezetenen een visum bij aankomst in Egypte aanvragen?

De aanvraag van een visum bij aankomst is voorbehouden aan onderdanen van bepaalde landen, waaronder :

 • Lidstaten van de Europese Unie
 • Australië
 • Canada
 • Zuid-Korea
 • De Verenigde Staten
 • Georgia
 • Japan
 • Macedonië
 • Maleisië
 • Nieuw Zeeland
 • Noorwegen
 • Het Verenigd Koninkrijk
 • Rusland
 • Servië
 • Oekraïne

Daarom moet uw paspoort door een van deze landen zijn afgegeven om een visum bij aankomst te kunnen aanvragen. Als u geen onderdaan bent van een van deze landen, kunt u toch een visum aanvragen vóór uw vertrek, dankzij de online e-visumprocedure.

 

Op welke Egyptische luchthavens is het mogelijk om een visum bij aankomst te krijgen?

Het is dus mogelijk om bij aankomst aan de grenscontrole een Egyptisch visum aan te vragen. Het wordt echter sterk afgeraden de landgrens over te steken, aangezien de informatie over controleposten die visa bij aankomst afgeven, niet altijd actueel is.

Het aanvragen van een visum bij aankomst in Egypte kan dus hoofdzakelijk bij de volgende internationale controleposten:

 • Caïro Internationale Luchthaven
 • Hurghada Internationale Luchthaven
 • St Catherine's Internationale Luchthaven
 • Borg El Arab Internationale Luchthaven in Alexandrië
 • Sharm El Sheikh Internationale Luchthaven
 • Luxor Internationale Luchthaven

 

Hoeveel kost een visum bij aankomst voor Egypte?

De prijs van een visum voor Egypte bij aanvraag bij aankomst bedraagt € 20 en het is mogelijk voor reizigers om in Amerikaanse dollars of euro's te betalen. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u een aanvulling voorbereidt en dat u zich met het exacte bedrag in contanten bij de visumafhaalpunten aanbiedt.

Om de beste kans te hebben om uw visum bij aankomst te verkrijgen, moet u ervoor zorgen dat u de nodige documenten en informatie bij u hebt. Maar er is geen garantie dat u het visum krijgt, zelfs als u uw aanvraag hebt voorbereid.

Vergeet niet dat als u bij aankomst geen visum krijgt, u zelf uw weg naar huis zult moeten vinden.

 

Wat is het verschil tussen een visum bij aankomst en een e-visum voor Egypte?

Er zijn verschillende verschillen tussen het visum dat bij aankomst in Egypte wordt verkregen en het e-visum dat online kan worden verkregen.

Ten eerste laat het visum bij aankomst slechts één binnenkomst in het land toe, terwijl het e-visum kan worden aangevraagd met meerdere binnenkomsten. Zo kunt u gedurende een periode van 6 maanden Egypte zo vaak binnenkomen en verlaten als u wilt, zolang uw verblijf niet langer duurt dan 30 opeenvolgende dagen.

De aanvraagprocedure voor een e-visum is ook eenvoudiger en sneller omdat het 100% online gebeurt zonder dat u hoeft te reizen. Het zal het u ook gemakkelijker maken om bij aankomst door de controles te komen.

De aanvraag neemt slechts enkele minuten in beslag via een formulier waarin u slechts enkele gegevens hoeft in te vullen. Vervolgens kunt u uw aanvraag valideren door de aanvraagkosten per creditcard te betalen. Zodra uw aanvraag is aanvaard, ontvangt u uw visum per e-mail en hoeft u het alleen nog maar uit te printen om het bij aankomst aan de grens te kunnen overleggen.

De Egyptische regering heeft dit systeem juist ingevoerd om de visumaanvraagprocedure te vereenvoudigen en te moderniseren.

 

Conclusie: moet ik een visum bij aankomst in Egypte aanvragen?

Als u uit een van de landen komt die in aanmerking komen voor de e-visumregeling voor Egypte, verdient het uiteraard de voorkeur om deze vereenvoudigde onlineprocedure te volgen in plaats van een e-visum bij aankomst aan te vragen.

Er zijn namelijk enkele tekortkomingen in de procedure voor visa bij aankomst waarvan u op de hoogte moet zijn. U moet er met name rekening mee houden dat de prijs die u ter plaatse zult betalen hoger kan zijn dan verwacht, als u te maken krijgt met gewetenloze grensbeambten.

Het is ook mogelijk dat uw aanvraag volledig wordt afgewezen, in welk geval u op eigen kosten onmiddellijk naar uw land van herkomst zult moeten terugkeren.

Tot slot moet u zich ervan bewust zijn dat de wachttijden aan de visumaanvraagbalie erg lang kunnen zijn, waardoor u niet ten volle van uw verblijf kunt genieten.

Visum aanvragen voor Egypte!

Veelgestelde vragen

Welke documenten heb ik nodig om een Egyptisch visum bij aankomst aan te vragen?

Als u ter plaatse een visum wilt aanvragen wanneer u in Egypte aankomt, moet u bepaalde documenten en bewijsstukken overleggen, op dezelfde manier als bij een traditionele visumaanvraag. Daarom moet u een paspoort of identiteitskaart meenemen die nog minstens 6 maanden geldig is, twee recente pasfoto's en contant geld om de leges te betalen.

Wat te doen als het visum bij aankomst in Egypte wordt geweigerd?

Als uw visum uiteindelijk bij aankomst in Egypte wordt geweigerd, zult u geen andere manier hebben om het land binnen te komen. De enige oplossing zal zijn om op eigen kosten terug te keren naar uw land van herkomst, zonder dat u de luchthaven waar u zich bevindt kunt verlaten.

Hoe verkrijgt u een visum voor Egypte vóór uw aankomst?

Als u het proces wilt vereenvoudigen en ervoor wilt zorgen dat u met een gerust hart naar Egypte reist, hebt u altijd de mogelijkheid om van tevoren in uw eigen land een visum aan te vragen. Dat kan bij een Egyptische ambassade of consulaat of online via de e-visumprocedure, die in 2017 door de regering is ingevoerd en momenteel de gemakkelijkste en snelste oplossing is.