Paspoort voor India: Vereisten en geldigheid

Ontdek de vereisten en geldigheid van uw paspoort om een reis naar India te plannen en online een visum aan te vragen.

Visum aanvragen voor India!
Paspoort voor India

Het organiseren en voorbereiden van een reis naar India vereist dat bepaalde stappen worden genomen en dat officiële documenten in bezit zijn. Zoals veel reizigers naar India, wilt u misschien weten of u een paspoort bij u moet hebben als u naar India reist. In dit artikel beantwoorden we deze vraag door uit te leggen waarom het verplicht is een paspoort bij je te hebben als je naar India reist en welke andere documenten voor deze reis nodig zijn, zoals een visum.

 

Is een paspoort verplicht om naar India te reizen?

Laten we meteen de belangrijkste vraag beantwoorden, namelijk de noodzaak om een paspoort bij je te hebben voor reizen naar India.

Aangezien India een land is dat geen lid is van de Europese Unie, kunt u zich voorstellen dat u een paspoort nodig hebt om naar India te kunnen reizen.

Met alleen uw nationale identiteitskaart kunt u namelijk niet naar India reizen. Als u nog geen paspoort hebt aangevraagd of als uw huidige paspoort is verlopen, raden wij u aan zo spoedig mogelijk een nieuw paspoort aan te vragen.

 

Aan welke eisen moet uw paspoort voldoen om naar India te reizen?

Opdat uw reis naar India wettelijk mogelijk zou zijn, moet u uiteraard beschikken over een geldig paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na uw datum van binnenkomst in het land.

Een andere bijzonderheid betreffende het paspoort dat u bij u moet hebben voor een reis naar India is dat het ten minste 3 opeenvolgende blanco pagina's moet hebben.

Het paspoortvereiste geldt natuurlijk ook voor minderjarigen, ongeacht hun leeftijd. Laatstgenoemden moeten een individueel paspoort op hun naam hebben en kunnen niet zomaar in het paspoort van hun ouders worden vermeld. Er zij ook aan herinnerd dat een uitreisvergunning vereist kan zijn indien het kind alleen reist of met een persoon die niet zijn ouder of wettelijke vertegenwoordiger is.

Omdat het enkele weken of zelfs maanden kan duren om een paspoort te verkrijgen, is het sterk aan te raden dat u ruim van tevoren plant dat u dit beroemde document bij u hebt wanneer u naar India reist, evenals voor alle leden van uw gezin.

 

Hoe krijg ik een visum uit mijn paspoort voor reizen naar India?

Zodra u er zeker van bent dat u een geldig paspoort hebt dat aan de bovenstaande eisen voldoet, kunt u een visum voor India aanvragen.

Voor de meeste Europese reizigers naar India is een visum vereist. Het meest aangevraagde visum is het toeristenvisum. Dit visum is 1 maand tot 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte. U moet het land binnen deze periode binnenkomen. Zo niet, dan moet u de hele procedure opnieuw doorlopen om een nieuw visum te krijgen.

Met het toeristenvisum voor India kunt u maximaal 90 opeenvolgende dagen in het land verblijven.

Ten slotte moet u weten dat u, net als voor het paspoort, ook voor uw kinderen een visum moet aanvragen, zelfs als zij minderjarig zijn. Elke reiziger die India wil binnenkomen moet een geldig paspoort hebben met een geldig visum.

 

Hoe krijg ik snel een Nederlands paspoort voor India?

Zoals we zojuist hebben gezien, is het natuurlijk essentieel om een paspoort op uw naam te hebben om naar India te reizen en zelfs om online een Indiaas visum te verkrijgen. Als u geen paspoort hebt en van plan bent naar India te reizen, moet u zo snel mogelijk en voordat u de online visumaanvraagprocedure start een nieuw of vernieuwd paspoort aanvragen met uw paspoortnummer.

Om een Nederlands paspoort te verkrijgen voordat u naar India reist, moet u de volgende stappen nemen:

 • Controleer de vereisten: Zorg ervoor dat u voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Nederlands paspoort.
 • Bereid de vereiste documenten voor: Om een Nederlands paspoort te verkrijgen, moet u documenten overleggen zoals uw identiteitskaart, een recente foto en een bewijs van adres. Zorg voor gewaarmerkte kopieën van de originelen.
 • Vul het paspoortaanvraagformulier in: U vindt het paspoortaanvraagformulier op de website van het paspoortbureau in het land waar u woont. Vul het formulier zorgvuldig in en geef alle nodige informatie.
 • Bereid de paspoortkosten voor: Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van een Nederlands paspoort. Zorg ervoor dat u het exacte bedrag van de vergoeding kent en genoeg geld hebt om het te betalen.
 • Uw paspoortaanvraag indienen: U kunt uw paspoortaanvraag indienen bij de paspoortaanvraagdienst in het land waar u woont.
 • Wachten op antwoord: Zodra u uw paspoortaanvraag hebt ingediend, moet u wachten op een antwoord van het paspoortbureau. Het kan enkele weken duren voordat het paspoort klaar is en geleverd wordt. Zorg ervoor dat u genoeg tijd plant om uw paspoort te halen voor uw reis naar India.

Het is belangrijk op te merken dat de tijd die nodig is om een paspoort te verkrijgen kan variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en de werkdruk van de paspoortdienst. Het is daarom raadzaam de aanvraagprocedure voor het paspoort ruim van tevoren te starten om vertragingen of problemen vóór uw reis te voorkomen.

 

Hoe vraag je online een visum aan met je paspoort?

Om online een visum voor India aan te vragen, hoeft u alleen maar de officiële website of een website van een visumverstrekker te bezoeken. Deze online procedure is veel sneller en gemakkelijker dan naar het Indiase consulaat of de ambassade gaan. Op deze pagina vindt u een link naar een dienstverlener die wij voor u hebben geselecteerd vanwege zijn betrouwbaarheid.

Voordat u uw visum voor India online aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat u de nodige documenten in uw bezit heeft. Voor een visum voor India zijn de volgende documenten vereist 

 • Uw originele paspoort zonder paspoortbeschermer waarop uw Indiase visum zal worden aangebracht.
 • Een fotokopie van de datapagina van uw paspoort, d.w.z. de pagina waarop uw persoonsgegevens staan vermeld.
 • Het online formulier moet worden ingevuld, geprint en ondertekend.
 • 2 identieke pasfoto's die op het formulier moeten worden geplakt volgens de Indiase normen, d.w.z. 2 formaten van 5 cm bij 5 cm, zonder marges en genomen door een fotograaf.
 • Voor visa die langer dan 6 maanden geldig zijn, zijn aanvullende documenten nodig.

Als u een visum aanvraagt voor uzelf, maar ook voor andere gezinsleden, zorg er dan voor dat u al deze documenten en bewijzen hebt voor de reizigers die u vergezellen. U moet ook voldoende tijd uittrekken om ervoor te zorgen dat u uw Indiase visum op tijd ontvangt.

Visum aanvragen voor India!

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een paspoort om naar India te reizen?

Als u nog geen paspoort op uw naam heeft, of als uw huidige paspoort bijna verloopt, moet u natuurlijk een nieuw paspoort aanvragen voordat u uw visum voor India aanvraagt. Daarvoor moet u een afspraak maken in het dichtstbijzijnde gemeentehuis van uw woonplaats om een nieuw paspoort aan te vragen. Een formulier kan online worden ingevuld en vervolgens worden uitgeprint om tijd te besparen op de dag zelf.

Moet het Indiase visum in het paspoort worden geplakt?

Ja, het is verplicht dat uw visum rechtstreeks in uw paspoort wordt aangebracht vóór de datum van uw verblijf. U kunt dit document niet zelf aanbrengen en daarom moet u uw paspoort per post opsturen wanneer u uw visum online aanvraagt.

Moeten de paspoortgegevens dezelfde zijn als de visumgegevens?

Het is absoluut noodzakelijk dat de informatie die u in uw online visumaanvraag verstrekt, strikt overeenkomt met de informatie in uw paspoort. Dit omvat uw volledige naam, maar ook andere informatie. Vergeet ook niet het paspoortnummer dat zal worden gebruikt om het visum aan te brengen zorgvuldig te noteren in het online aanvraagformulier.