Lijst van officiële documenten voor reizen naar Kenia

Wilt u een reis naar Kenia efficiënt voorbereiden? Hier is de lijst met officiële documenten die nodig zijn voor deze reis.

Visum aanvragen voor Kenia!

Als u uw toekomstige reis naar Kenia plant, moet u rekening houden met de lijst van officiële documenten die nodig zijn om deze reis legaal te maken. Zoals we op deze pagina zullen zien, hebt u voor zo'n reis een geldig paspoort en een officieel visum of verblijfsvergunning nodig. Laten we de details bekijken van de documenten die u moet meenemen op een Keniaanse reis.

 

Is een paspoort vereist voor reizen naar Kenia?

Aangezien Kenia buiten de Europese Unie ligt, is het uiteraard verplicht een geldig paspoort bij u te hebben als u naar Kenia reist. Het is ook belangrijk te begrijpen dat uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn na de datum van aankomst in Kenia.

Een ander belangrijk punt over het paspoort dat u moet overleggen als u naar Kenia reist, is dat het ten minste 2 blanco pagina's tegenover elkaar moet hebben.

Aangezien de behandeling van een paspoortaanvraag enkele weken kan duren, raden wij u aan uw paspoortaanvraag ruim vóór uw reis naar Kenia en in ieder geval vóór uw visumaanvraag in te dienen.

Vergeet niet dat u bij het aanvragen van een visum voor Kenia uw paspoortnummer in het online formulier moet invullen. Het is belangrijk dat het visum dat u wordt verstrekt hetzelfde nummer heeft als het paspoort dat u tijdens uw reis zult overleggen. Als uw paspoort binnenkort verloopt, raden wij u aan uw paspoort te vernieuwen voordat u een visum aanvraagt.

 

Welk visum is vereist voor reizen naar Kenia?

Reizigers uit veel landen, waaronder EU-onderdanen, moeten ook een officieel visum hebben om naar Kenia te mogen reizen.

Terwijl het vroeger noodzakelijk was om naar het Keniaanse consulaat of de ambassade in Nederland te gaan om zo'n visum te verkrijgen, is het sinds 2021 mogelijk om een aanvraag in te dienen en direct online een visum te verkrijgen. U hoeft alleen maar een eenvoudig formulier in te vullen op de website van een dienstverlener, zoals degene die wij op deze pagina aanbevelen.

Zodra u uw visum heeft verkregen, moet u het laten zien wanneer u aan boord gaat van uw vlucht naar Kenia. Vergeet niet dat het niet langer mogelijk is een visum bij aankomst te verkrijgen op een Keniaanse vliegveld of ambassade.

 

Welke andere documenten zijn vereist voor kinderen?

Als u met uw kinderen naar Kenia reist, moet u weten dat minderjarigen onder de 16 jaar een visumvrijstelling genieten zolang zij hun ouders vergezellen en voor een toeristisch verblijf. Zij moeten wel een paspoort op hun naam hebben, dat door de autoriteiten wordt afgestempeld.

Sinds enkele jaren moeten alle kinderen, zelfs minderjarigen, ongeacht hun leeftijd een individueel paspoort hebben.

Er zij ook aan herinnerd dat minderjarigen die met beide ouders of slechts één ouder reizen, volgens de wetgeving niet in het bezit hoeven te zijn van een uitreisvergunning. Sinds 2017 is een uitreisvergunning echter verplicht als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan. Zo zal een kind dat alleen reist zonder een van zijn of haar twee wettelijke ouders een paspoort en een door een van de ouders met ouderlijk gezag ondertekend formulier voor een uitreisvergunning moeten overleggen, alsmede een fotokopie van het identiteitsbewijs van de ouder die de vergunning heeft ondertekend.

Ook als u reist met een kind dat niet op uw naam staat, wordt u dringend aangeraden een document bij u te dragen dat de verwantschap bewijst. U kunt ook een door de andere ouder naar behoren ingevulde en ondertekende toestemming om het land te verlaten en een kopie van zijn/haar identiteitskaart overleggen.

 

Waar en hoe kan ik een officieel visum voor Kenia aanvragen?

Als u al een geldig paspoort heeft dat nog minstens 6 maanden geldig is na uw verwachte aankomstdatum in Kenia, moet u ook een visum voor dat land aanvragen.

Zoals gezegd kan deze aanvraag nu 100% online worden gedaan. U hoeft alleen maar naar de officiële website te gaan of naar de website van een dienstverlener die een formulier in het Nederlands aanbiedt en dit in te vullen met uw persoonlijke en reisgegevens en uw paspoortnummer.

De visumkosten voor Kenia moeten ook online worden betaald, dus neem uw creditcard mee.

Visum aanvragen voor Kenia!

Veelgestelde vragen

Is een visum een verplicht document om naar Kenia te gaan?

Nederland kent, net als de meeste andere Europese landen, geen visumvrijstelling voor Kenia. Als u naar Kenia wilt reizen, moet u dus een visum aanvragen voordat u aan uw reis begint. Het aanvragen van een visum voor Kenia is een zeer eenvoudige procedure die in een paar minuten online kan worden gedaan en het is mogelijk om dit visum in ongeveer een week te verkrijgen.

Is een visum voor Kenia vereist voor minderjarigen?

Kenia heeft een visumvrijstelling ingevoerd voor minderjarigen onder de 16 jaar. Zij hoeven alleen een geldig paspoort op hun eigen naam bij zich te hebben. Uiteraard moeten kinderen tussen 16 en 18 jaar en alle volwassenen boven de 18 jaar een visum voor Kenia aanvragen via een online formulier.

Hoe lang is een paspoort geldig voor reizen naar Kenia?

Het paspoort dat u bij uw toekomstige reis naar Kenia moet overleggen, moet uiteraard geldig zijn op het moment van uw reis. Er zij op gewezen dat dit paspoort ook 6 maanden geldig moet zijn na de datum van aankomst in het land. Ook. En als uw paspoort vóór deze termijn is verlopen, is het raadzaam het te vernieuwen voordat u een visum voor Kenia aanvraagt?