Enkelvoudige / meervoudige toegang: Kenia Visumvarianten

Lees ons advies over hoe u voor uw reis kunt kiezen tussen een visum voor één inreis in Kenia en een visum voor meerdere inreizen in Kenia.

Visum aanvragen voor Kenia!

Sinds 2021 is het mogelijk om direct online een visum voor Kenia aan te vragen. Maar wanneer u een aanvraag indient, kunt u kiezen tussen een visum voor één binnenkomst en een visum voor meerdere binnenkomsten. Welk visum u kiest, hangt af van de manier waarop u wilt reizen en wij zullen de verschillen tussen deze twee visa op deze pagina nader toelichten.

 

Wat is het klassieke of single entry visum voor Kenia?

Wanneer u het online visumaanvraagformulier voor Kenia invult, krijgt u standaard een klassiek visum aangeboden. Dit visum is het meest populaire type toeristenvisum voor Kenia en staat u toe Kenia eenmalig te bezoeken voor toerisme, zaken of familie.

Wat betreft de duur van de reis die met dit visum mogelijk is, kunt u maximaal 90 opeenvolgende dagen in het land verblijven. Houd er rekening mee dat uw vertrekdatum binnen 3 maanden na de datum waarop u uw visum heeft verkregen moet liggen. De leges die op dit visum van toepassing zijn, zijn de standaardtarieven voor een online visumaanvraag voor Kenia.

Uiteraard is dit visum voor Kenia een eenmalig visum. Dit betekent dat u uw visum slechts één keer kunt gebruiken om het land binnen te komen en één keer om het land te verlaten.

 

Wat is het meervoudig visum voor Kenia?

In sommige gevallen moet u een meervoudig visum voor Kenia aanvragen. Zoals de naam al zegt, kunt u met dit visum Kenia meerdere malen binnenkomen en verlaten.

Dit visum wordt daarom aanbevolen aan reizigers die in korte tijd meerdere malen in het land willen reizen of aan toeristen die excursies naar de buurlanden willen maken alvorens naar Kenia terug te keren.

Het aantal keren dat u Kenia kunt binnenkomen en verlaten met dit visum is meervoudig en onbeperkt. U kunt het dus gebruiken om Kenia binnen te komen en te verlaten zo vaak u wilt. De geldigheidsduur van het Keniaanse meervoudig visum is dezelfde als die van het gewone visum, namelijk maximaal 3 maanden.

Uiteraard zijn de kosten voor dit visum hoger dan voor het visum voor één binnenkomst.

 

Andere soorten visa om Kenia meerdere keren in en uit te reizen:

Naast het meervoudig visum kunt u ook andere soorten visa gebruiken als u Kenia tijdens uw reis meerdere malen wilt in- en uitreizen.

Het Oost-Afrikaanse visum is een overeenkomst tussen drie landen waarmee met één enkel document naar Kenia, Rwanda en Oeganda kan worden gereisd. Het is dus ook een multiple entry visum voor elk van deze drie landen, dat ook online kan worden verkregen.

Het transitvisum is ook een type visum voor reizigers die slechts op doorreis zijn in Kenia in afwachting van een aansluitende vlucht naar een andere bestemming. Met dit visum kunt u nog maximaal 72 uur de Keniaanse luchthaven verlaten. Er zij op gewezen dat aansluitende reizigers die de internationale zone van de luchthaven niet verlaten, dit visum niet hoeven aan te vragen.

 

Hoe verkrijgt u een enkelvoudig of meervoudig visum voor Kenia?

Sinds 2021 is het mogelijk om een visum voor Kenia, of het nu gaat om een visum voor één of meerdere binnenkomsten, direct online aan te vragen met de e-visumprocedure.

Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om een visum aan te vragen, aangezien u in een paar minuten een online aanvraagformulier moet invullen en de visumkosten moet betalen op de speciale website. De documenten die u bij de aanvraag in uw bezit moet hebben zijn uw paspoort en uw bankkaart.

Zodra u een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u uw visum binnen 8 werkdagen. U kunt het dan meenemen op uw reis naar Kenia.

Visum aanvragen voor Kenia!

Veelgestelde vragen

Hoeveel inreizen omvat het meervoudig visum voor Kenia?

Voor het meervoudig visum voor Kenia is geen specifiek aantal in- of uitreizen vastgesteld.  De enige regel is dat het visum binnen 3 maanden na afgifte, dus 90 dagen, moet worden gebruikt. Tijdens deze periode kunt u Kenia zo vaak als u wilt binnenkomen en verlaten.

Wanneer moet ik een meervoudig visum voor Kenia aanvragen?

Het wordt sterk aanbevolen om een meervoudig visum voor Kenia aan te vragen als u een reis wilt maken die meerdere bezoeken aan buurlanden omvat, en dus meerdere landen in de buurt van Kenia wilt bezoeken. Dit type visum wordt ook aanbevolen als u van plan bent binnen een periode van 3 maanden meerdere reizen naar Kenia te maken, zelfs als u tussen elke reis terugkeert naar uw land van herkomst.

Waar kan ik een enkelvoudig of meervoudig visum voor Kenia aanvragen?

Er zijn veel websites die online aanvraagformulieren voor het visum voor Kenia aanbieden. Het is echter raadzaam de partner via welke u een visum gaat aanvragen zorgvuldig te kiezen, met name door de snelheid te beoordelen waarmee de aanvraag wordt behandeld, alsmede het advies en de begeleiding die worden gegeven aan reizigers die de aanvraag correct en snel willen afronden.