Moet ik een visum hebben om naar Kenia te reizen?

Zoek uit of een visum nodig is voor een toeristische reis naar Kenia en welke andere officiële documenten voor deze reis nodig zijn.

Visum aanvragen voor Kenia!

Om uw volgende reis naar Kenia te plannen, wilt u misschien weten of u van tevoren een visum moet aanvragen om het land te kunnen bezoeken. Op deze pagina beantwoorden we uiteraard deze vragen en leggen we uit wanneer u online een visum moet aanvragen voordat u naar Kenia reist. We zullen ook uitleggen hoe u dit snel kunt doen, zodat u zo snel mogelijk uw visum krijgt.

 

Is een visum vereist voor reizen naar Kenia?

Een visum is natuurlijk een verplicht document als u naar Kenia wilt reizen. Maar het is niet het enige belangrijke officiële document dat u mee op reis moet nemen. Inderdaad, nog voordat u uw reis naar Kenia organiseert door online een visum aan te vragen, moet u ervoor zorgen dat u over een geldig paspoort beschikt dat nog minstens 6 maanden geldig is na de datum van aankomst in het land. Dit paspoort moet ook ten minste 3 blanco pagina's bevatten, waarvan 2 tegenover elkaar.

Wat het visum voor Kenia betreft, is het essentieel om het voor uw vertrek aan te vragen. Vroeger gebeurde dat op de Keniaanse ambassade of het consulaat in Nederland of via gespecialiseerde bureaus, maar het is nu mogelijk om direct online een aanvraag in te dienen.

Nederlanders en alle EU-burgers hebben een visum nodig om voor langere tijd naar Kenia te reizen. Voor een toeristische reis naar Kenia is een toeristenvisum vereist. U moet deze voor het instappen in het vliegtuig en bij aankomst overleggen.

 

Hoe werkt het visum voor Kenia als het eenmaal verkregen is?

Zodra u uw visum voor Kenia hebt verkregen, moet u weten dat het 3 maanden geldig is vanaf de datum van afgifte. Het is dus noodzakelijk dat uw reis naar Kenia binnen deze periode van 3 maanden plaatsvindt. Als u deze termijn niet haalt, moet u opnieuw een volledig visum aanvragen.

Wat betreft de geldigheidsduur van uw visum voor Kenia, moet u weten dat u met deze vergunning 90 dagen in Kenia kunt verblijven vanaf de datum van binnenkomst in het land.

Als u naar Kenia wilt reizen voor andere doeleinden dan zakelijk toerisme of om een familielid te bezoeken, bijvoorbeeld als u er wilt studeren of werken, moet u natuurlijk een traditioneel visum aanvragen bij de Keniaanse ambassade of het consulaat.

 

Wat is de procedure voor het verkrijgen van een visum voor Kenia?

Het goede nieuws is dat als u een visum voor Kenia nodig heeft, u deze aanvraagprocedure direct online en in slechts enkele minuten kunt doen. Het is niet langer nodig om naar de Keniaanse ambassade of het consulaat in Nederland te gaan om deze officiële aanvraag in te dienen.

Door direct online een aanvraag in te dienen, profiteert u van een gemiddelde verwerkingstijd van 6 tot 8 werkdagen. Wij raden u echter aan ten minste twee weken voor uw reis een aanvraag in te dienen. Om dit verzoek in te dienen moet u er ook voor zorgen dat u over de nodige documenten beschikt, waarvan de gegevens tijdens de procedure zullen worden gevraagd. Dit omvat uiteraard uw paspoort en een bankkaart waarmee u de behandelingskosten van uw aanvraag betaalt.

Voor Nederlanders die in Nederland wonen, zijn verschillende documenten nodig, waaronder een origineel paspoort waarin uw visum is aangebracht, een visumaanvraagformulier van de ambassade, een recente pasfoto die voldoet aan de Europese normen en een kopie van een terugreisdocument.

Uiteraard kunnen voor meereizende kinderen andere aanvullende documenten nodig zijn, zoals een uitreisvergunning.

Er zijn nu veel websites die u de mogelijkheid bieden online een visum aan te vragen. Het is echter raadzaam om zorgvuldig de dienstverlener te kiezen via welke u een aanvraag gaat indienen om te profiteren van korte verwerkingstijden en ook van online hulp in geval van moeilijkheden bij het invullen van het formulier. Daarom hebben wij voor u een betrouwbare aanbieder geselecteerd, waarvoor u op onze pagina een link vindt.

Visum aanvragen voor Kenia!

Veelgestelde vragen

Welke documenten zijn vereist voor reizen naar Kenia?

Om uw reis naar Kenia voor te bereiden en legaal in het land te reizen, hebt u twee essentiële officiële documenten nodig. Dit zijn uw paspoort, dat nog minstens 6 maanden geldig moet zijn na uw aankomst in het land, en uw visum, dat u online kunt verkrijgen via een visumaanvraagprocedure voor Kenia. Beide documenten moeten worden getoond wanneer u aan boord gaat van uw vlucht naar Kenia.

Hebben minderjarige kinderen een visum nodig voor Kenia?

Minderjarigen jonger dan 16 jaar zijn vrijgesteld van de visumplicht voor Kenia. De Keniaanse regering heeft hun een visumvrijstelling verleend als zij met ten minste één van hun ouders reizen. Minderjarige kinderen tussen 16 en 18 jaar moeten een eigen visum voor Kenia hebben. Er zij op gewezen dat alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, ook een paspoort op hun naam moeten hebben.

Hoe vraag je snel een visum voor Kenia aan?

Het aanvragen van een visum voor Kenia gebeurt nu 100% online en neemt slechts enkele minuten in beslag. Om een visum aan te vragen gaat u gewoon naar de website van een aanbieder met een officieel aanvraagformulier, vult u het in en betaalt u de behandelingskosten. Uw visum voor Kenia wordt u dan rechtstreeks toegezonden.