Hoe lang is een Kenia visum geldig?

Hoe lang is een visum voor Kenia geldig om uw volgende reis naar dit land voor te bereiden?

Visum aanvragen voor Kenia!

Wanneer u een eVisa voor Kenia krijgt, moet u weten hoe lang u het kunt gebruiken, d.w.z. hoe lang het geldig is. Voor dit specifieke visum is de geldigheidsduur momenteel 3 maanden. De maximaal toegestane verblijfsduur in Kenia met dit visum is dus 90 dagen en gaat in op de dag van uw aankomst in het land, ook als u een andere datum in het visumaanvraagformulier hebt vermeld.

 

Hoe bereken je de geldigheidsduur van het visum voor Kenia?

De geldigheidsduur van het visum voor Kenia hangt af van het moment waarop u dit visum verkrijgt. Deze geldigheidsduur gaat namelijk in op de dag waarop u het visum verkrijgt en duurt 3 maanden. Het begin van deze periode hangt af van het moment waarop u uw visumaanvraag voor Kenia indient.

Als u meer dan een maand voor uw aankomst een visum voor Kenia aanvraagt, wordt uw aanvraag opgeschort. Het zal dan een maand voor uw feitelijke vertrekdatum door de autoriteiten worden verwerkt. Het duurt dan gemiddeld 8 dagen om het visum te verkrijgen. De dag van goedkeuring van het visum wordt beschouwd als het begin van de geldigheidsduur van drie maanden. Er zij op gewezen dat het ook mogelijk is de datum van uw reis naar Kenia uit te stellen tot maximaal 2 maanden na de oorspronkelijk in het visum vermelde aankomstdatum.

Als u minder dan een maand voor uw aankomst in Kenia een visum aanvraagt, moet u dit op het formulier vermelden, zodat uw aanvraag onmiddellijk in behandeling kan worden genomen. Hier hoeft u gemiddeld slechts 8 werkdagen te wachten om uw visum voor Kenia te krijgen, of 2 tot 4 dagen als u een spoedaanvraag wilt indienen.

 

Wat is de maximale verblijfsduur in Kenia met een online visum?

Zodra u uw visum voor Kenia hebt verkregen, kunt u maximaal 90 opeenvolgende dagen vanaf de datum van aankomst in het land verblijven. Deze periode staat vast, ongeacht uw aankomstdatum, zelfs als deze verschilt van de datum waarop u uw reis eerder had gepland.

Uiteraard moet de datum van aankomst in Kenia binnen de geldigheidsduur van het door u verkregen Keniaanse visum vallen.

Het is ook mogelijk om het maximale verblijf in Kenia met 90 dagen te verlengen. Als u eenmaal in Kenia bent, kunt u bij de Keniaanse immigratiedienst uw verblijf verlengen tot maximaal 180 dagen. Als u al weet dat u langer dan 90 dagen wilt blijven, kunt u ook een traditioneel visum aanvragen voordat u vertrekt.

 

Hoe voorkom je dat het visum voor Kenia te snel verloopt?

Hoewel de standaardgeldigheid van een visum voor Kenia momenteel 90 dagen na uw aankomstdatum is, is het mogelijk dat deze periode wordt ingekort en de termijn wordt verkort. Dit kan gebeuren in de volgende situaties:

  • Wanneer uw paspoort minder dan 6 maanden na uw aankomstdatum geldig is. Vergeet niet dat deze geldigheidsduur van uw paspoort verplicht is om in Kenia te mogen verblijven.
  • Bij een immigratiecontrole en twijfel of aan de visumvoorwaarden is voldaan.
  • In het geval van een vroege terugvlucht.

Zodra u in Kenia bent aangekomen, moet u uw paspoort en visum voorleggen aan de immigratiedienst, die beide documenten zal afstempelen. Zij vermelden in uw visum ook uw verwachte vertrekdatum, dat is de datum die op uw retourticket of reisplan staat vermeld. Deze datum is dan de maximale datum waarop u het land moet verlaten, ongeacht de geldigheidsduur van uw visum.

Als u in geval van twijfel een controle door de immigratiedienst zelf niet kunt vermijden, kunt u ervoor zorgen dat uw paspoort voldoende geldig is om uw visum volledig te kunnen gebruiken.

Visum aanvragen voor Kenia!

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om meer dan één keer naar Kenia te reizen op één visum?

Het Kenia-visum is eigenlijk een visum voor één binnenkomst. Dit betekent dat u het maar één keer kunt gebruiken om naar Kenia te reizen. Zelfs als uw visum nog geldig is vanaf het moment dat u het land verlaat, verloopt de geldigheid ervan. Als u van plan bent binnen 90 dagen na uw eerste aankomstdatum naar Kenia terug te keren, moet u online een nieuw visum aanvragen.

Hoe lang duurt het om een visum voor Kenia te krijgen?

De online visumaanvraagprocedure voor Kenia is uiterst snel en kost u slechts enkele minuten door een eenvoudig formulier in te vullen. Na validatie wordt deze aanvraag binnen gemiddeld 8 werkdagen door de immigratiedienst verwerkt. Steekproefsgewijze controles kunnen deze tijd echter verlengen en daarom moet u ervoor zorgen dat u voldoende tijd hebt om uw reis veilig te stellen.

Hoe verleng ik de geldigheid van het visum voor Kenia?

Eenmaal in Kenia met uw visum van 90 dagen, kunt u de geldigheid ervan verlengen om langer in het land te blijven. Hiervoor hoeft u alleen maar naar een van de officiële immigratiekantoren in het land te gaan om een verlenging van 90 dagen aan te vragen.