Moet ik aanwezig zijn om een Keniaans toeristenvisum te krijgen?

Vanaf 1 januari 2021 heeft de Keniaanse regering besloten voorrang te geven aan elektronische visa. Door de digitalisering van het proces hoeft u niet naar de ambassade voor een fysieke aanvraag.

Visum aanvragen voor Kenia!

Voor elke toeristische of zakenreis naar Kenia is een visum nu verplicht. De Keniaanse regering heeft zelfs in overleg (met andere staten) het toeristisch visum voor Oost-Afrika ingevoerd. Dit is het Oost-Afrikaanse toeristenvisum waarmee u 90 dagen in Kenia, Oeganda of Rwanda kunt verblijven. De vraag is echter welke stappen nodig zijn om het reisdocument te verkrijgen. Terwijl sommigen aandringen op een fysieke aanvraag bij de ambassade, doen anderen dat niet. Voor anderen is een virtuele toepassing meer dan voldoende. Dit is wat de relevante autoriteiten te zeggen hebben.

 

Het elektronische visum, de nieuwe regeringsmaatregel

U vraagt zich af of het verplicht is om naar de Keniaanse ambassade te gaan om uw toeristenvisum te verkrijgen. Het antwoord is: nee. Sinds 1 januari 2021 heeft de Keniaanse regering namelijk besloten meer belang te hechten aan elektronische visa. Welk type visum u ook nodig heeft, u kunt het direct online krijgen.

Het toeristenvisum voor Kenia bestaat in twee vormen: het visum voor één binnenkomst (klassiek) en het visum voor meerdere binnenkomsten. Voor elk van deze varianten van het reisdocument hoeft u geen fysieke reis te maken. U hoeft alleen maar in te loggen op de officiële website van de autoriteit en de instructies te volgen om uw document binnen een redelijke termijn te ontvangen.

 

De procedure voor het verkrijgen van een Keniaans e-visum

Het verkrijgen van een Keniaans e-visum is vrij eenvoudig. U hoeft alleen maar in te loggen op de officiële website en daar het aanvraagformulier in te vullen. Zorg ervoor dat u informatie verstrekt die juist en consistent is met de informatie op uw documenten. Om uw dossier samen te stellen moet u ook een aantal documenten scannen en als bijlage aan het formulier toevoegen. U hebt een pasfoto, een kopie van uw paspoort, een kopie van uw vliegticket of de uitnodigingsbrief van uw gastheer nodig. U moet ook een bewijs van huisvesting en een identiteitsbewijs van de gastheer overleggen. Voeg al deze documenten in digitaal formaat toe aan uw aanvraag en valideer deze.

Voor de rest moet u gemiddeld 8 dagen wachten op een antwoord. Gedurende deze tijd zal het ambassadeteam uw dossier evalueren. Als alles in orde is, ontvangt u uw e-visum in PDF-formaat per e-mail. Het is echter belangrijk op te merken dat u bij het invullen van het formulier het type visum moet kiezen dat wordt aangevraagd.

 

Varianten van het Keniaans e-visum

U kunt kiezen voor een e-visum voor één binnenkomst of een e-visum voor meerdere binnenkomsten. Voor een gezinsvakantie, een romantisch uitje of gewoon voor toerisme wordt het eerste type visum aanbevolen. Ook als u voor een eenmalige zakelijke aangelegenheid naar Kenia reist, is het visum voor één binnenkomst de beste aanbeveling. Dit is een klassieke keuze en er is vrij veel vraag naar.

Bovendien wordt voor toeristen die in een bepaalde periode meerdere reizen naar Kenia willen maken, het e-visum voor meerdere binnenkomsten aanbevolen. Dit is het type visum waarmee u naadloos tussen Kenia en de omringende landen kunt reizen. Beter nog, met het toeristenvisum voor Oost-Afrika hebt u geen apart visum meer nodig om Rwanda of Oeganda te bezoeken.

De geldigheidsduur is 90 dagen. Voor het e-visum voor één binnenkomst is de periode van 90 dagen onomkeerbaar. U zult uw toeristisch programma dienovereenkomstig moeten plannen. Het e-visum voor meerdere binnenkomsten is 90 dagen geldig per binnenkomst. Voor de beoordeling moet worden gerekend vanaf de eerste dag van uw bezoek aan Kenia.

 

De voordelen van het e-visum

Het e-visum heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het verkrijgen van dit document eenvoudig, snel en zeer eenvoudig. U hoeft zich geen zorgen te maken zoals bij een fysieke toepassing. U bespaart ook veel geld omdat u niet hoeft te investeren in reizen. Ook wordt erkend dat het online uitvoeren van deze handelingen u veel tijd bespaart. Vanuit het comfort van uw huis of kantoor kunt u gewoon inloggen en zonder gedoe uw visum aanvragen.

U moet daarom onverwijld uw toeristenvisum voor Oost-Afrika aanvragen door in te loggen op de officiële website of via de website van onze partner.

 

Hoeveel kost het Kenia e-visum?

De prijs is ook een factor die het Keniaanse e-visum onderscheidt van de traditionele papieren visa. Hier hoef je geen grote investering te doen. Een e-visum voor één binnenkomst kost bijvoorbeeld 53 USD en 105 USD voor een e-visum voor meerdere binnenkomsten.

De hier vermelde prijzen zijn de prijzen die u naar de officiële website moet sturen per credit/debit card om de aanvraagprocedure te voltooien. U zou idealiter de vergoeding voor de partner die u vergezelt in het proces moeten opnemen, als u daarom vraagt.

Anderzijds is het belangrijk op te merken dat de wachttijd voor een Keniaans e-visum (na aanvraag) variabel is. Het is waar dat het geaccepteerde gemiddelde 8 dagen is. Maar dit kan veranderen bij een steekproefcontrole. Het is daarom belangrijk om op de juiste datum met het proces te beginnen, anders kunt u voor onaangename verrassingen komen te staan.

Het komt erop neer dat u niet naar de Keniaanse ambassade hoeft te gaan om een fysiek toeristenvisum aan te vragen. Dit maakt deel uit van de lijst van hervormingen van de Keniaanse regering om de waarde van elektronische visa te verhogen. Welk type toeristenvisum u ook zoekt, u kunt het in een paar klikken krijgen. Het is snel, niet vervelend en minder stressvol. Maar zorg ervoor dat je vroeg begint.

Visum aanvragen voor Kenia!