De geldigheid van het visum voor Tanzania

De geldigheid van een visum voor Tanzania is variabel en hangt af van het soort visum en de beslissing van de autoriteiten. Zoek uit wat de huidige geldigheidsduur van dit visum is.

Visum aanvragen voor Tanzania!

U moet een visum voor Tanzania aanvragen en wilt weten hoe lang het geldig zal zijn zodra u het hebt verkregen. De vraag hoe lang het eVisa voor Tanzania geldig is, wordt vaak gesteld op discussiefora voor reizigers, omdat het antwoord voor dit visum niet noodzakelijkerwijs even duidelijk is als voor andere internationale visa. In dit artikel vertellen we je alles over de duur van het visum voor Tanzania of Zanzibar en leggen we uit wanneer je het moet aanvragen.

 

Hoe lang duurt het e-visum voor Tanzania voor één of meerdere binnenkomsten?

Laten we uw vraag over de duur van het visum voor Tanzania zonder meer beantwoorden. 
Wanneer u online een visum aanvraagt bij een site zoals die van onze partner, hebt u de keuze tussen een visum voor één binnenkomst of een visum voor meerdere binnenkomsten.

Het goedkoopste en populairste visum is het visum voor één binnenkomst. De geldigheidsduur van deze laatste ligt echter tussen 30 en 90 dagen. Wat betekent dit? In werkelijkheid is dit de maximale tijd die u in Tanzania kunt verblijven.

Het feit dat deze periode niet precies is, betekent dat de Tanzaniaanse autoriteiten die belast zijn met het onderzoek van het dossier in feite de maximale verblijfsduur zullen vaststellen die volgens de aanvraag wordt toegekend. Daarom wordt reizigers aangeraden in het online visumaanvraagformulier de voorgenomen datum van binnenkomst en vertrek uit Tanzania en de reden van het verblijf aan te geven. Het is mogelijk dat de toegekende termijn 30, 60 of 90 dagen bedraagt, afhankelijk van de aanvraag en de genomen beslissing.

Voor het meervoudig visum geldt een vaste periode van 90 dagen. Met dit visum kunt u Tanzania dus zo vaak als u wilt binnenkomen en verlaten binnen een periode van 90 dagen tussen de eerste en de laatste binnenkomst. De duur van het verblijf is gratis.

Dit is inderdaad een specifiek kenmerk van het visum voor Tanzania: de geldigheid ervan gaat in op de reisdatum en niet eerder, zoals het geval kan zijn met andere elektronische reistoestemmingen zoals het ESTA of het eTA Australië.

 

Hoe verleng ik een visum voor Tanzania?

Het is niet mogelijk om een visum voor Tanzania te verlengen. Wanneer het visum verstrijkt en u opnieuw naar Tanzania wilt reizen, moet u dus een volledig nieuwe aanvraag indienen, vanaf het begin.

Deze aanvraag kan niet op Tanzaniaans grondgebied worden ingediend en u zult het land moeten verlaten om dit te doen voordat u weer kunt reizen.

 

Hoe lang is het paspoort geldig?

Het is niet alleen de geldigheidsduur van het visum voor Tanzania waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw reis naar het land.

Er moet ook rekening worden gehouden met de geldigheid van uw paspoort. Het is natuurlijk essentieel dat uw paspoort geldig is wanneer u uw visum online aanvraagt en wanneer u naar Tanzania vertrekt.

Maar dat is niet alles. Dit paspoort moet namelijk ook nog minstens 6 maanden geldig zijn na de datum van binnenkomst in het land. Dus als uw paspoort bijna verloopt, kunt u het beter vernieuwen voordat u uw visum aanvraagt.

Vergeet niet dat het paspoortnummer dat u opgeeft bij het online aanvragen van uw visum hetzelfde moet zijn als het nummer dat u tijdens uw reis zult gebruiken.

 

De procedure voor het aanvragen van een eVisa voor Tanzania :

Om een visum voor Tanzania te verkrijgen, moet u online een aanvraag indienen. Ga hiervoor gewoon naar het online formulier van de website van de Tanzaniaanse overheid of van onze partnerdienstverlener.

U moet een aantal persoonlijke gegevens invullen, zoals uw identiteit en geboortedatum, alsmede uw paspoortnummer en een geldig e-mailadres.

Zodra u de vragenlijst heeft ingevuld, hoeft u alleen nog maar de kosten te betalen die nodig zijn voor de verificatie, verwerking en verzending van de aanvraag. Deze betaling kan online gebeuren via een beveiligde server.

U krijgt dan binnen enkele dagen en direct per e-mail antwoord op uw sollicitatie. U hoeft uw visum alleen maar uit te printen om mee te nemen en tijdens uw reis te laten zien.

Visum aanvragen voor Tanzania!