Moet ik naar de ambassade voor een Tanzaniaans visum?

Het is niet langer nodig om naar de Tanzaniaanse ambassade of het consulaat in uw land van verblijf te gaan om een visum te verkrijgen. Ontdek hoe u uw visum gemakkelijk online kunt aanvragen.

Visum aanvragen voor Tanzania!

Om Tanzania binnen te komen is een visum nodig. Maar is het altijd nodig om hiervoor naar de Tanzaniaanse ambassade in ons land van verblijf te gaan? U zult blij zijn te weten dat dit niet het geval is en dat het zelfs mogelijk is in enkele minuten online een visum voor Tanzania te verkrijgen dankzij de e-visumprocedure die de Tanzaniaanse regering enkele jaren geleden heeft ingesteld. Wij zullen uitleggen hoe u hiervan kunt profiteren.

 

Hoe bespaart het e-visum u een reis naar de ambassade voor een reis naar Tanzania?

Zoals we u net hebben verteld, is een visum inderdaad verplicht als u naar Tanzania wilt reizen en zult u zonder deze kostbare sesam niet aan boord van het vliegtuig of bij aankomst door de grenscontrole kunnen gaan. Daarvoor hebt u ook een biometrisch paspoort nodig dat op uw naam staat en nog minstens 6 maanden geldig is na uw aankomst.

Een visum voor Tanzania is daarom verplicht voor alle buitenlandse reizigers, ook voor minderjarigen. Maar het goede nieuws is dat als uw reis naar Tanzania een toeristische reis is van minder dan 90 dagen, u kunt profiteren van een 100% online procedure die u kostbare tijd bespaart en waarvoor u niet naar de ambassade of het consulaat hoeft te gaan.

Het e-visum voor Tanzania is in feite een elektronisch visum dat in pdf-formaat wordt afgegeven en dat in 2018 door de autoriteiten van dit land werd ingevoerd om de procedures te vereenvoudigen voor reizigers die erheen willen.

Het verschilt van het klassieke visum doordat het gemakkelijk te verkrijgen en zeer betaalbaar is. Voor dit digitale visum hoeft u niet met uw paspoort naar een ambassade, want de procedure verloopt via internet en duurt slechts enkele minuten.

 

Wat zijn de voorwaarden om een visum te verkrijgen zonder naar de Tanzaniaanse ambassade te gaan?

Voordat u online een e-visum voor Tanzania aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat u aan de nodige vereisten voldoet. Vergeet niet dat u uw vliegtickets al moet hebben gekocht voordat u een visum aanvraagt.

Het eerste waar u op moet letten is de duur van uw verblijf in Tanzania. Het online e-visum werkt alleen voor een verblijf van maximaal 90 opeenvolgende dagen in het land. Als uw reis langer duurt, moet u een ander type visum aanvragen, waarvoor u contact moet opnemen met de ambassade.

Wat de formaliteiten betreft, moet u beschikken over een geldig biometrisch paspoort dat meer dan 6 maanden geldig is vanaf de dag van aankomst in Tanzania. Het moet ten minste 3 blanco pagina's bevatten, waarvan twee tegenover elkaar.

U moet ook in het bezit zijn van een retourticket of een andere bestemming en ten minste één overnachting in Tanzania hebben geboekt.

Ten slotte moet u weten dat u Tanzania alleen kunt binnenkomen via bepaalde specifieke toegangspunten, aangezien het e-visum alleen geldig is op een van de vier belangrijkste luchthavens of een van de twee belangrijkste grensposten van het land met :

  • Julius Nyerere Internationale Luchthaven in Dar es Salaam
  • Kilimanjaro Internationale Luchthaven
  • Mwanza International Airport bij het Victoriameer
  • Abeid Amani Karume Internationale Luchthaven in Zanzibar
  • Namanga grensovergang
  • Grensovergang Tundama

Zodra u via een van deze toegangspunten in het land aankomt, kunt u binnenlandse vluchten nemen om u door het land te verplaatsen wanneer het u uitkomt.

 

Hoe vraag ik online een visum voor Tanzania aan?

We hebben zojuist de verschillende criteria op een rijtje gezet waarmee u snel een online visum voor Tanzania kunt aanvragen en verkrijgen zonder via de ambassade te gaan. Maar hoe werkt deze procedure en hoe solliciteer je?

Allereerst moet u toegang krijgen tot een online e-visum aanvraagformulier. U kunt er een vinden op de website van onze dienstverlener of op de officiële website. U wordt gevraagd enkele persoonlijke gegevens in te vullen, waaronder uw paspoortnummer en een e-mailadres.

Vervolgens worden u enkele eenvoudige vragen gesteld over uw reisroute en eerdere reizen. Als u als gezin reist, kunt u met één formulier als groep een aanvraag indienen om tijd te besparen.

Zodra u het formulier hebt ingevuld, hoeft u alleen nog maar de kosten voor de visumaanvraag te betalen en een digitale kopie van uw paspoort en een legale pasfoto bij te voegen, evenals een kopie van uw retourticket.

Zodra het formulier is ingediend en de leges zijn betaald, wordt het dossier gecontroleerd door een specialist van de website van de dienstverlener om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn voordat het wordt ingediend bij de visumautoriteiten. Zo voorkomt u een weigering en kunt u de fout corrigeren of documenten opsturen die aan de normen voldoen.

 

Hoe lang duurt het om een e-visum voor Tanzania te ontvangen?

De Tanzaniaanse immigratieautoriteiten die belast zijn met de behandeling van deze aanvragen geven geen gegarandeerde termijn voor de behandeling van online visumaanvragen. Daarom geeft de door ons aanbevolen website een termijn van 15 werkdagen voor de behandeling van een dergelijke aanvraag.

Dit is echter meestal langer als u een aanvraag indient tijdens het hoogseizoen. U kunt het proces echter ook tegen een kleine toeslag versnellen door te kiezen voor de optie spoedaanvraag, waarmee u het e-visum binnen 11 werkdagen kunt verkrijgen.

Als u er zeker van wilt zijn dat u op tijd naar Tanzania vertrekt zonder naar de ambassade te gaan, is het sterk aan te raden uw visum enkele weken voor uw vertrekdatum aan te vragen.

Als u moeilijkheden ondervindt bij het online invullen van uw visumaanvraag of hulp nodig hebt bij het beantwoorden van een vraag of bij het downloaden van de vereiste documenten en bewijsstukken, kunt u online advies vragen op de website van de dienstverlener die wij aanbevelen en die u zal kunnen begeleiden.

Wacht niet tot het laatste moment en vraag uw Tanzania of Zanzibar eVisa nu in enkele ogenblikken aan.

Visum aanvragen voor Tanzania!