Hoe lang is een visum geldig voor reizen naar Egypte?

Voordat u een e-visum voor Egypte aanvraagt, moet u weten hoe lang het geldig is. Ontdek alles wat u moet weten over de geldigheidsduur.

Visum aanvragen voor Egypte!

Het e-visum voor Egypte heeft een beperkte geldigheidsduur, wat betekent dat u het slechts gedurende een bepaalde periode kunt gebruiken nadat u het hebt verkregen. De geldigheidsduur van dit document hangt echter ook af van het soort e-visum dat u hebt aangevraagd. Er zijn inderdaad twee soorten e-visa voor Egypte: het single entry e-visa en het multiple entry e-visa. In dit artikel stellen wij u voor de geldigheidsduur van deze twee soorten reisvergunningen te ontdekken.

 

Geldigheidsduur van het e-inreisvisum voor Egypte :

Indien u een eenmalig visum voor Egypte heeft aangevraagd, kunt u met deze vergunning maximaal 30 dagen in het land verblijven. Het kan worden gebruikt binnen een periode van 3 maanden vanaf de datum van afgifte.

Zoals de naam al aangeeft, kan dit visum slechts één keer en voor één binnenkomst in het land worden gebruikt. Indien u Egypte meer dan eens wenst binnen te komen, moet u dus een meervoudig visum aanvragen.

Om een e-Visum voor eenmalige binnenkomst te verkrijgen, hoeft u alleen maar deze optie aan te vinken op het online aanvraagformulier.

 

Geldigheidsduur van het meervoudig elektronisch visum voor Egypte :

Als u tijdens uw reis Egypte meerdere malen in- en uitreist, of als u Egypte in korte tijd meerdere keren wilt bezoeken, kunt u het beste een multiple-entry e-visum aanvragen.

Het meervoudig visum zal ook geldig zijn voor verblijven van ten hoogste 30 dagen per binnenkomst, maar kan tot 180 dagen na de datum van afgifte worden gebruikt.

De procedure voor het verkrijgen van dit type visum is dezelfde als voor het e-inreisvisum. Het enige wat u hoeft te doen is de meervoudige invoer optie op het formulier te selecteren. Dit e-visum zal echter meer kosten dan het visum voor eenmalige binnenkomst.

 

Hoe weet ik of het e-visum voor Egypte geldig is?

Wanneer u een e-visum voor Egypte aanvraagt, wordt uw e-visum u per e-mail toegezonden. Dit visum moet u dan uitprinten en samen met uw paspoort bij aankomst in het land overleggen. Uiteraard moet het gebruikte paspoort hetzelfde zijn als het paspoort dat u in uw aanvraag voor het e-visum hebt ingevuld.

De geldigheidsdata van uw visum staan op het visum vermeld, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden.

 

Geldigheidsduur van het bij aankomst in Egypte aangevraagde visum :

Zoals u waarschijnlijk al weet en ook al wordt het niet aanbevolen, is het mogelijk om bij aankomst een e-visum voor Egypte te krijgen.  Uiteraard moet dit visum alleen worden gebruikt als u niet de tijd hebt gehad om van tevoren online een visum aan te vragen, d.w.z. als u in minder dan 7 dagen naar Egypte gaat, aangezien dit type visum een aantal grote nadelen heeft, waaronder tijdverlies bij aankomst met soms zeer lange wachttijden aan de loketten.

Het visum bij aankomst is 30 dagen geldig. Het zal in alle gevallen een eenmalig visum zijn.

 

Wanneer wordt het e-visum voor Egypte van kracht?

Wanneer u online een e-visum voor Egypte aanvraagt, wordt u gevraagd uw verwachte aankomstdatum op te geven. Deze datum moet ten minste 7 dagen na uw aanvraag liggen.

Indien uw vertrekdatum binnen 30 dagen na de datum van uw aanvraag valt, zal uw e-visum onmiddellijk geldig zijn na goedkeuring door de Egyptische autoriteiten. Het vervalt 90 dagen nadat het is afgegeven.

Indien u over meer dan een maand denkt te vertrekken, kan uw aanvraag worden uitgesteld en in ieder geval binnen 30 dagen na uw verwachte aankomstdatum worden behandeld.  Ook hier geldt dat uw visum na goedkeuring 90 dagen geldig is.

 

Wat is de maximale verblijfsduur in Egypte met het e-visum?

Indien het e-visum voor Egypte 90 dagen geldig is, zal de maximale duur van uw verblijf 30 dagen bedragen. Bovendien moet het volledige verblijf plaatsvinden binnen de geldigheidsperiode van 90 dagen, met inbegrip van de datum van aankomst en de datum van vertrek.

De geldigheidsduur mag niet worden verward met de toegestane verblijfsduur van het e-visum. Zodra uw e-visum is toegekend, d.w.z. enkele dagen na uw aanvraag, kunt u gedurende de 90 dagen die volgen op de toekenning ervan en gedurende een verblijf van maximaal 30 dagen in het land blijven.

Wij raden u echter aan uw aanvraag voor een e-visum ten minste één week voor uw vertrek naar Egypte in te dienen en idealiter tussen een week en een maand voor die datum.

Visum aanvragen voor Egypte!