Beantwoord de vragen op het eTA Canada aanvraagformulier correct

Als u naar Canada wilt reizen voor toerisme, om een familielid te bezoeken of voor een zakenreis, dan weet u dat u een verblijfsvergunning nodig hebt. De eenvoudigste en gemakkelijkste vergunning om te verkrijgen is waarschijnlijk de eTA voor Canada. Het enige wat u hoeft te doen is een eenvoudig online formulier invullen om een aanvraag in te dienen.

eTA Canada aanvragen
Vul het eTA-formulier in

Op deze pagina leggen we uit hoe je de vragen op het eTA for Canada formulier zo goed mogelijk invult en beantwoordt om je kansen op een positief antwoord op je aanvraag zo groot mogelijk te maken.


 

Waar en hoe krijg ik een eTA-formulier voor Canada in het Nederlands?

Het eerste wat u moet doen om een eTA voor Canada aan te vragen, is natuurlijk een site vinden waar u een aanvraag kunt indienen. Op deze pagina vindt u een link naar een partnersite met een eTA-formulier in het Nederlands voor reizigers naar Canada.

U moet er eerst voor zorgen dat u aan de nodige voorwaarden voldoet om toegang te krijgen tot deze regeling.

Houd uw geldig paspoort bij de hand, evenals een geldig e-mailadres en uw creditcard om de verwerkingskosten te betalen.

Op de website van onze partner kunt u uiteraard gebruik maken van online hulp bij het invullen van de verschillende onderdelen van deze vragenlijst.

 

Overzicht van de verschillende stappen om het eTA formulier voor Canada in te vullen :

Om u een overzicht te geven van de eTA-aanvraagprocedure voor Canada, volgt hier een overzicht van de verschillende stappen die u moet volgen:

 • Open het formulier in het Nederlands en geef aan of u een eTA aanvraagt voor uzelf of voor iemand anders.
 • Vul de gegevens in uw paspoort in.
 • Vul uw persoonlijke gegevens in.
 • Vul uw gegevens in.
 • Beantwoord de lijst met vragen om in aanmerking te komen.
 • Valideer en onderteken uw verklaring en stuur ze op.

Alvorens in te gaan op de details van deze verschillende stappen, herinneren wij u eraan dat het van het grootste belang is dat u correcte en nauwkeurige informatie verstrekt over de verschillende vragen die u in dit formulier zullen worden gesteld.

 

Eerste deel van het formulier: Reizigers op wie de aanvraag betrekking heeft

In het eerste deel van het eTA-formulier voor Canada moet u aangeven of u de aanvraag voor uzelf indient of voor een andere reiziger.

Hier moet u gewoon ja of nee antwoorden op de volgende vragen:

 • Solliciteert u voor een andere persoon?
 • Doet u een aanvraag namens een minderjarig kind?

Als u op een van deze twee vragen ja antwoordt, wordt u doorgestuurd naar een ander formulier waar u eerst om informatie over uzelf wordt gevraagd. Pas dan komt u op het hoofdformulier dat u invult voor de persoon voor wie u een aanvraag indient.

 

Tweede deel van het eTA-formulier: invullen van de paspoortgegevens

In het tweede deel van het eTA-aanvraagformulier in het Nederlands wordt u gevraagd enkele gegevens en data uit uw paspoort in te vullen. Dit is het document waaraan uw elektronische verblijfsvergunning voor Canada zal worden gehecht.

Vergeet niet dat het van essentieel belang is dat de gegevens op uw eTA dezelfde zijn als die op uw paspoort. Dit paspoort moet uiteraard worden gevalideerd, maar voor de online eTA-aanvraag zijn verschillende soorten paspoorten toegestaan:

 • Het gewone paspoort
 • Het diplomatieke paspoort
 • Het officiële paspoort
 • Het dienstpaspoort
 • Een nood-reisdocument of een voorlopig document
 • Verblijfsvergunningen voor vluchtelingen
 • Paspoort voor buitenlanders
 • De vergunning om de Verenigde Staten binnen te komen
 • Een reisdocument voor vluchtelingen uit de VS

Naast het nummer van uw paspoort moet u ook het land van afgifte en uw nationaliteit vermelden. U vindt al deze informatie op de biografische pagina van uw paspoort.

Natuurlijk. En om te kunnen profiteren van het eTA visumvrijstellingsprogramma voor Canada, moet u een nationaliteit hebben die deel uitmaakt van de regeling. Zo niet, dan zal het formulier u op dat moment direct vertellen of u niet in aanmerking komt. In dat geval zult u een regulier visum voor Canada moeten aanvragen.

 

Tweede deel van het formulier: Persoonsgegevens en informatie

In het tweede deel van het online eTA-aanvraagformulier moet u een aantal gegevens over uzelf invullen.

 • Uw naam en achternaam
 • Uw geboortedatum en -plaats
 • Uw geslacht
 • Uw geboorteland of -gebied
 • Uw eventuele bijkomende nationaliteiten
 • Uw burgerlijke staat
 • Uw eerdere aanvragen voor een eTA-visum of een verblijfsvergunning
 • Informatie over uw beroepsactiviteit.
 • Uw voorkeurstaal voor correspondentie is het Engels of het Nederlands.
 • Uw e-mailadres, dat geldig moet zijn en gebruikt zal worden voor alle communicatie met de eTA-aanvraagsite, dat vermeld wordt op uw elektronische vergunning.
 • Vanuit uw hoofdverblijfplaats

 

Derde deel van het formulier: Informatie over uw verblijf en vorige verblijven

Deel 3 van het eTA-aanvraagformulier voor Canada is gewijd aan uw verblijf. Hier wordt u gevraagd wat informatie in te vullen over uw toekomstige reis naar Canada.

Eerst zal u worden gevraagd of u weet wanneer u van plan bent naar Canada te reizen. Als u deze vraag met ja beantwoordt, wordt u doorverwezen naar verdere vragen over de details van uw reisroute. Zo niet, dan wordt u onmiddellijk naar het volgende deel van het formulier geleid.

Informatie die over uw verblijf in Canada kan worden gevraagd, omvat uw huisadres, het adres en het telefoonnummer van een plaatselijk contactpersoon. U kunt ook om uw vluchtnummer worden gevraagd. Vergeet in dat geval niet uw reisdocumenten voor uw vliegticket en uw voucher mee te nemen.

 

Deel 4 van het formulier: Veiligheidsvraagstukken

Het vierde en laatste deel van het eTA-aanvraagformulier voor Canada betreft de veiligheidsvragen die bedoeld zijn om vast te stellen of u mogelijk gevaarlijk bent voor het land. Hier wordt u gevraagd een reeks vragen in het Nederlands met ja of nee te beantwoorden. Onder de gestelde vragen zijn:

 • Eerdere weigering van een visum of eTA voor Canada.
 • Vragen over uw gezondheid en besmettelijke ziekten.
 • Vragen over uw gerechtelijk verleden.
 • Vragen over je karakter in het algemeen.

Zodra alle in het formulier gevraagde gegevens zijn ingevuld, gecontroleerd en gevalideerd, moet u uiteraard de kosten betalen voor de verwerking en de overdracht van uw dossier aan de Canadese autoriteiten. De betaling van deze vergoedingen geschiedt rechtstreeks per kredietkaart op een beveiligde online ruimte.

Vergeet niet dat de verwerking van een eTA-aanvraag gemiddeld minder dan 72 uur duurt. Dit betekent dat u binnen deze termijn rechtstreeks per e-mail een antwoord op uw sollicitatie zult ontvangen. Als uw eTA wordt goedgekeurd, hoeft u verder niets te doen, want het wordt automatisch en elektronisch aan uw paspoort gehecht. 

eTA Canada aanvragen

Adeline HARMANT
Als webschrijver en globetrotter met een passie voor reizen en toerisme heb ik een grondige kennis opgedaan van de procedures die essentieel zijn voor reizigers. Ik help reizigers om alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn voor een geslaagde reis, vooral als het gaat om het online verkrijgen van een visum. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied wil ik je graag waardevolle adviezen geven om de wereld met een gerust hart te ontdekken.

 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om het eTA-aanvraagformulier te wijzigen?

Als u het eTA-formulier hebt ingevuld, gevalideerd en de aanvraagkosten betaald, kunt u helaas niet meer terug om de ingevulde informatie te wijzigen. Als u bij het invullen van het formulier een fout hebt gemaakt waardoor uw eTA kan worden geweigerd, moet u de wettelijke periode van 10 dagen afwachten voordat u een nieuwe aanvraag indient en de hele procedure opnieuw doorloopt.

Hoe kan ik online hulp krijgen bij het invullen van het eTA-formulier?

De officiële website van de Canadese regering biedt u geen toegang tot live online hulp bij het invullen van uw eTA-formulier. Indien u echter besluit gebruik te maken van de diensten van een dienstverlener, zoals degene die wij op onze site aanbevelen, kunt u hulp krijgen door contact op te nemen met een adviseur in geval van een probleem met een of meer punten op het formulier.

Hoe lang duurt het om een eTA-aanvraagformulier voor Canada te verwerken?

De door de Canadese regering aangekondigde maximale verwerkingstijd voor eTA-aanvragen bedraagt 72 uur. In de meeste gevallen is deze tijd echter veel korter en zult u ongetwijfeld binnen een paar uur een antwoord op uw eTA-aanvraag ontvangen. Dit antwoord zal u per e-mail worden toegezonden.